Kontakta Oss Karriär Nyheter Start

VÅRT ERBJUDANDE

ETT ÖMSESIDIGT VAL

Hos oss är medarbetaren det viktigaste vi har. Vi anställer människor vi tror på, och gör allt vi kan för att få dem att trivas. Men utan er – kunderna – lyckas vi inte. Vi får de bästa ingenjörerna till oss genom att erbjuda spännande uppdrag och en familjär, social miljö, för vi är övertygade om att båda delar hänger ihop. Våra konsulter mår bra, har ett starkt driv och hög kompetens. Med ESSIQ får ni hjälp i långa, omfattande uppdrag, eller i korta, intensiva projekt. Vi erbjuder kompetens inom en mängd olika inriktningar, och gör alltid allt vi kan för att hitta precis rätt person för jobbet, som vi utför på plats hos er, eller inhouse hos oss. Självklart finns en kontaktperson alltid nära till hands, vad det än gäller.

Öst, Väst och Syd

ESSIQ består av tre regioner – Öst, Väst och Syd – och arbetar med kunder i och omkring Stockholm, Göteborg och Malmö. Det ger oss en geografisk bredd, och möjligheten att utbyta kompetenser regionerna emellan.

 

Bredd och variation

Vi är 250 medarbetare, med en bra mix av män och kvinnor samt av olika nationaliteter. Vi tror att vår bredd är en styrka och ger organisationen en bra dynamik.

Innovativa, framgångsrika kunder

ESSIQ har idag ett 80-tal aktiva kunder – allt från de största industriföretagen till mindre innovationsbolag, i en mängd olika branscher.

Småskaligt eller storskaligt

ESSIQ är delägare i Netgroup Engineering, ett nätverksföretag med över 1200 ingenjörer. ESSIQ kan därmed vara det mindre, personliga företaget, eller det stora nätverket med omfattande kompetens.

ÖPPEN, NYTÄNKANDE, PROFESSIONELL

OM ESSIQ

Tre maskiningenjörer med 25 års samlad erfarenhet som teknikkonsulter som ville mer… År 2005 startade vi ESSIQ, som kommer från grundarnas efternamn Engström, Söderlund och Sohtell tillsammans med IQ. Vi hade en vision om att bygga ett företag där man i första hand fokuserar på medarbetarna. Vårt erbjudande då och idag: användarcentrerad produktutveckling. Idag finns vi på tre regioner – Göteborg, Stockholm och Malmö.  Tillsammans med Sveriges vassaste medarbetare vill vi vara med och utveckla för framtiden.

FORMA DITT SAMARBETE

VÅRT ERBJUDANDE

Med oss kan ni själva välja hur ni vill samarbeta. Vi är lyhörda för era behov och önskemål, och vi anpassar oss. Läs mer om våra samarbetsalternativ nedan.

AFFÄRSPARTNER

Ni söker en partner som delar er vision. Med ESSIQ som affärspartner etableras ett långsiktigt samarbete där vi stärker varandra.

LÄS MER LÄS MER
UTVECKLINGSPARTNER

Vi är experter inom produktutveckling. Med oss som utvecklingspartner levererar vi effektiv produktutveckling utifrån era behov.

LÄS MER LÄS MER
SPECIALISTKOMPETENS

När ni har ett specifikt behov med höga krav, har vi erfarna specialister med rätt kompetens. Vi är redo från start, eller när behovet uppstår.

LÄS MER LÄS MER
TEKNIKKONSULTER

För att vidhålla en jämn utvecklingstakt, eller stärka upp där det behövs, erbjuder ESSIQ engagerade teknikkonsulter. Vi ger dem resurserna, de levererar resultatet.

LÄS MER LÄS MER

AFFÄRSPARTNER

En delad vision

Du söker en partner som delar din vision och kompletterar dina egenskaper, för att generera förutsättningar att utöka din affär – eller skapa en helt ny. Våra ögon och öron är ständigt spetsade mot nya möjligheter, så inled ett samtal med oss om ett vänskapligt, långsiktigt och framgångsrikt samarbete som tar oss båda till nya höjder.

Specifik kompetens för era behov

Utvecklingspartner

Vi är experter inom produktutveckling och har den erfarenhet och de verktyg som krävs för att bedriva en effektiv utveckling av era produkter. Med oss som utvecklingspartner har ni möjligheten att själva välja förutsättningarna.

 

Extern utvecklingsavdelning

Kanske har ni ingen egen utveckling eller så fokuserar ni på exempelvis mjukvara och vill ha en partner som ansvarar för mekanik och hårdvara? Då är vi rätt partner för er. Vi blir gärna er externa utvecklingsavdelning inom de kompensområden som ni själva inte tillhandahåller. Vi kan även ta över utvecklingen för utvalda delar av ert produktsortiment, exempelvis tillbehör eller liknande produkter som inte kräver er kärnkompetens.

 

Projektpartner

Har ni ett avgränsat projekt som ni inte själva har möjlighet att genomföra hos er? Med våra projektteam kan vi med fördel hjälpa er i tidiga skeden genom att vara med redan i planeringsfasen. På så sätt resursätter vi tillsammans och det blir enklare att starta projekt i tid och att nå uppsatta mål. Vi driver gärna projekt som sträcker sig genom hela produktens utvecklingscykel och vi har även goda erfarenheter av projekt begränsade till någon eller några faser i utvecklingen.

 

Satellit

Satellitverksamheten är det optimala alternativet om ni saknar plats i era egna lokaler eller behöver flexibilitet i arbetsvolymen. Då arbetet bedrivs i våra lokaler kan vi kontinuerligt variera arbetsvolym och kompetens utifrån era behov. I våra satelliter utför vi exempelvis löpande produktunderhåll, utveckling av nya varianter av befintliga produkter och till viss del även ren nyutveckling. Ofta utför vi många mindre uppgifter parallellt och emellanåt utför vi även större åtaganden i projektform.

Specialistkompetens

Kompetenta och erfarna specialister

Under utvecklingsprojektets olika faser finns en rad olika behov, varav vissa kräver stor erfarenhet och kompetens inom ett snävt avgränsat område. I din verksamhet saknar du kanske möjligheten att ha specialister inom varje område av utvecklingsprojektet. Vi har många kompetenta och erfarna specialister inom samtliga utvecklingsdiscipliner. Det gör oss till rätt partner att vända dig till när just du finner dig själv i en situation där du har ett akut, specifikt behov, eller om du ser i din planering att behovet snart kommer att uppstå. Vi finns här för såväl snabba lösningar som långsiktiga samarbeten.

TEKNIKKONSULTER

Engagerade produktutvecklare

I de flesta organisationer kommer det perioder då behov av extra medarbetare med mer eller mindre erfarenhet uppstår, kanske för att vidhålla en jämn utvecklingstakt eller för att understödja en redan överbelastad person eller grupp inom utvecklingsorganisationen. Våra medarbetare på ESSIQ älskar utveckling, och vi ger dem stödet och resurserna för att de ska kunna ge dig och din organisation det ni behöver – och mycket mer.

GÖTEBORG (HUVUDKONTOR)

ESSIQ Väst

Alfagatan 7,
431 49 Mölndal

STOCKHOLM

ESSIQ Öst

Gårdsvägen 10,
169 70 Solna

MALMÖ

ESSIQ Syd

Skeppsbron 7,
211 20 Malmö

Anlita ESSIQ

Boka ett möte
eller maila oss!

Vi brinner för produktutveckling och medarbetarkultur. Konsulter på ESSIQ har hög kompetens och trivs med sig själv och sina kollegor. Det är en kombination vi tror är vinnande för alla parter. Genom att skicka din förfrågan så godkänner du villkoren att vi sparar dina uppgifter, läs mer här.

BOKA ETT MÖTE KONTAKTA NÅGON AV OSS VÄLJ TJÄNSTEOMRÅDE