Kontakta Oss Skicka In Ditt CV Start

Agile Management

Med agila metoder genomför vi lyckade projekt

Kompetensområdet projektledning är brett och varierat – ESSIQ:s erfarna och kompetenta projektledare är involverade i uppdrag inom en mängd olika branscher. Våra projektledare är duktiga på att entusiasmera, motivera och leda projektarbetet effektivt mot uppsatta mål, ibland i långa och omfattande projekt, ibland i mindre, mer intensiva och kortsiktiga projekt. Eftersom vi arbetar i många olika branscher och i projekt av mycket varierande karaktär är utvecklingsmöjligheterna för ESSIQ:s projektledare mycket goda.

För att säkerställa att projektledarna på ESSIQ blir de absolut bästa gör vi allt vi kan för att hitta de roligaste, mest utvecklande uppdragen. Vi lägger också stor vikt vid kompetensutveckling, bland annat genom möjligheten att certifiera sig inom PMA, IPMA eller liknande, och har ett välfungerande nätverk för alla projektledare inom ESSIQ, där vi konstant arbetar för att öka utbytet av kompetens och erfarenhet. För att stödja våra tekniska högskolor och fånga upp de vassaste förmågorna driver vi även exjobb inom projektledning, vilket även ger oss nya perspektiv från pålästa, uppdaterade studenter.

Roller
Projektledare
Delprojektledare
Projektkoordinator
Planerare
Process- & metodutvecklare
Verksamhetsutvecklare
Kvalitetsledning

Agile Management > Case

Agile Management för Mobile Network Operators på Volvo Car Corporation

Samah Hallgren är en av ESSIQ:s kompetenta projektledare, och utanför ingenjörsrollen en passionerad fotograf och konstnär. Hon har en ingenjörsexamen i datavetenskap och arbetade tidigare som Product Launch Manager på Sony Mobile, innan hon anslöt sig till ESSIQ som konsult inom projektledning. Erfarenheten från branschen har gjort Samah skicklig på att förbättra affärsverksamheten; genom att utveckla innovativa lösningar, minska kostnaderna och sätta processer och teknik på plats för att kunna leverera i tid. Hon har haft flera uppdrag genom ESSIQ, och det här är hennes nuvarande: projektledare på Volvo Car Corporation.

Utmaning
Uppdraget på Volvo Car Corporation är utmanande men minst sagt spännande. Projektet som Samah leder avser att säkerställa att nästa generations uppkoppling levereras enligt nätverksinfrastrukturen från de globala mobiloperatörerna för Europa, Nordamerika och ROW.
Utmaningarna som Samah upplever är främst bristande kommunikation från andra delar av organisationen, inte minst när innehållet i projektet ändras, vilket medför att påverkan på budget och deadline inte kommuniceras. Organisationens kunskap inom området hade också kunnat förbättrats, något som Samah ser som en stor utvecklingsmöjlighet, och som skulle ha goda effekter på process och resultat. En del av Samahs utmaningar ligger med andra ord i att förankra kunskap inom organisationen och samtidigt nå milstolpar på utsatt deadline.

Genomförande
Tidigt i projektet definieras projektets omfattning och mål för att på ett så effektivt sätt som möjligt samordna alla parter inom organisationen. Under projektets livscykel produceras olika dokument, såsom projektplan, kommunikationsplan, risklogg, resursplan och statusrapporter, och det säkerställs att en kvalitativ dokumentation upprätthålls. Dokumenten uppdateras kontinuerligt under hela projektet, och blir en röd tråd genom Samahs projektledarskap.
Projektledarrollen kräver att Samah lägger stor vikt vid proaktivt hantera projektrisker och problem, och att hon minimerar deras inverkan på projektet. Att kunna koordinera sitt arbete med andra projektledare, programchefer och övriga interna intressenter är också en bärande del i Samahs roll, vilket gör att hon måste vara kommunikativ, strukturerad och lyhörd.

Resultat
Målet för projektet är att säkerställa att integrationsprojektet Mobile Network Operators levereras enligt arkitekturens design och plan, genom att kommunicera tydliga krav och hantera projektplanen i enlighet med detta. Uppdraget är i full gång, så sammanfattningen av Samahs insats, och vilka lärdomar hon tar med sig, får vi vänta på tills projektet är avslutat. Med sin höga kompetens och kommunikativa förmåga rådet det dock inget tvivel på att Samah levererar projektledning av högsta kvalitet, och ESSIQ är stolta att hon är en del i vårt team.

  • Samah Hallgren

    Samah Hallgren

    Projektledare

Agile Management > Profil

Samah Hallgren

Mitt namn är Samah Hallgren och jag har jobbat inom teknikbranschen i över tolv år. Jag är i grunden dataingenjör och började min karriär inom telekom. De senaste två åren har jag arbetat inom automotive.

Jag är ursprungligen från Libanon och flyttade till Sverige när jag var sju år gammal. Redan som barn var jag väldigt nyfiken på hur den teknik vi använder faktiskt fungerar. Jag minns när jag var 13 och skruvade isär TV:n bara för att kunna se hur den var uppbyggd inuti. Därifrån växte mitt intresse för teknik och matematik – jag brukade göra algoritmer i mitt huvud för att räkna ut hur många bilar som stod parkerade i parkeringshuset.

Förutom min tekniska sida har jag även en stor passion för konst och fotografi. En stor del av min fritid och många nätter har jag ägnat åt att lära mig olika färgtekniker och hur man använder kameran. Jag har aldrig blivit klassiskt skolad utan tror på learning by doing!
2013 bestämde jag mig för att göra entré på den professionella konstscenen. Jag var orolig i början – skulle jag orka kombinera två jobb samtidigt, och kommer jag förlora min kreativitet om jag är under press?

Till min glädje insåg jag att jag kunde använda många av mina erfarenheter och kompetenser från teknikbranschen när jag valde att satsa mer på min konst. Jag visste hur jag skulle skapa en strategi, hur man närmar sig kunder och företag, hur man förhandlar och hur man tar sig upp och vidare efter ett misstag. 2015 deltog jag i min första internationella utställning, som ägde rum i New York. Mina verk har också varit en del av en show på Louvre Museum i Paris, och en stor höjdpunkt för mig var när jag hade soloutställning i Miami under Art Basel-veckan.

Jag hamnade på ESSIQ efter att jag kom i kontakt med Jonas Sohtell och Pär Wallin, två av ESSIQ:s delägare. De kändes jordnära och ESSIQ verkade som ett sunt företag, och jag var sugen på att ta nästa steg i karriären och testa konsultlivet. Nu sitter jag som projektledare inom Connected Cars på Volvo Car Corporation, och det jag gillar mest med mitt jobb är flexibiliteten, stödet från min konsultchef och att jag får samarbeta med kompetenta, erfarna kollegor.

ESSIQ

Nyheter

Ta del av det som händer på ESSIQ i Stockholm, Göteborg och Malmö!

GÖTEBORG (HUVUDKONTOR)

ESSIQ Väst

Alfagatan 7,
431 49 Mölndal

STOCKHOLM

ESSIQ Öst

Gårdsvägen 10,
169 70 Solna

MALMÖ

ESSIQ Syd

Skeppsbron 7,
211 20 Malmö

Anlita ESSIQ

Boka ett möte
eller maila oss!

Vi brinner för produktutveckling och medarbetarkultur. Konsulter på ESSIQ har hög kompetens och trivs med sig själv och sina kollegor. Det är en kombination vi tror är vinnande för alla parter. Genom att skicka din förfrågan så godkänner du villkoren att vi sparar dina uppgifter, läs mer här.

BOKA ETT MÖTE KONTAKTA NÅGON AV OSS VÄLJ ANNAT TJÄNSTEOMRÅDE