2024/04/15

NYHETER / ESSIQ

TechMonth 2024 – En månad fylld av teknik, innovation och inspiration

Under mars månad fylldes ESSIQ:s kontor med en energi av innovation och teknik under vårt inititativ TechMonth. Syftet var att inspirera både medarbetare, kunder, samarbetspartners och teknikentusiaster genom att erbjuda en rad spännande event och aktiviteter.

Här nedanför kan du läsa en sammanfattning av några av TechMonth:s höjdpunkter.

AW och nätverkande:

Vi inledde TechMonth med en AW i Göteborg för medarbetare och alla som är intresserade om att veta mer om ESSIQ och vad vi gör. Månaden fortsatte med fler nätverksträffar, bland annat med Chalmers, Lund och KTH.

QUINNIQ-event

Vi arrangerade QUINNIQ-event på alla våra kontor i lite olika tappning men med ett och samma syfte – att samla kvinnor inom branschen för att utbyta idéer och inspirera varandra. I Göteborg arrangerades ett panelsamtal på temat karriär och ekonomi. Det blev ett lyckat event som lockade både medarbetare och branschkollegor. Läs mer om det här! I Malmö samlades vi för att diskutera framtidsdrömmar, karriärsmål och vad framgång egentligen innebär. Eventet leddes av vår kollega Ninnie Wybrands. QUNNIQ i Stockholm teamade up med FS Dynamics kvinnliga nätverk FemaleS för att prata om samarbetet mellan nätverken och hur man på bästa sätt får med resten av samhället i kampen för en mer jämställd teknikbransch.

Kompetensutveckling

Vi erbjöd våra medarbetare utbildningar i Agile Management och CAN för att stärka kompetens inom eftertraktade områden.

AI-föreläsning

Vår kollega Morgan Berglund Le Beux bjöd på en intressant föreläsning om Creative AI och dess funktion och påverkan i vår samtid. Föreläsningen hålls på kontoret i Göteborg och sändes live till Stockholm och Malmö, vilket möjliggjorde många intressanta diskussioner bland deltagarna. Ta del av Morgans insikter här!

 

Så summerar vi TechMonth 2024
Årets TechMonth kan summeras som en månad fylld av både roliga aktiviteter och viktiga och intressanta samtal om teknikbranschens utveckling och framtid. Vi hoppas att våra medarbetare och alla andra som deltog fick med sig ny kunskap, nya insikter och inspiration till att fortsätta utveckla och forma framtidens teknikbransch.

 

Vill du veta mer om oss eller TechMonth? tveka inte att höra av dig till oss här!

Sofie Karlsson
Marknadskommunikatör
sofie.karlsson@essiq.se