TJÄNSTEOMRÅDEN

MECHANICAL ENGINEERING

Från designkoncept och utveckling till förbättring och optimering

Så jobbar vi med Mechanical Engineering

Inom området Mechanical Engineering hjälper vi företag att förverkliga sina visioner och tillsammans utvecklar vi framtidens trendsättare. Våra konsulter är experter på att leda och genomföra utvecklingsprojekt som sträcker sig från förbättringar och optimeringar av befintliga produkter till skapandet av designkoncept och utveckling av helt nya system.

Vi tar fram CAD-underlag och fysiska prototyper

På ESSIQ finns spetskompetens och vår nyfikenhet och öppenhet ger oss förmågan att hantera olika typer av projekt. Vi har erfarenheten och resurserna som krävs för att driva helhetsåtaganden internt på våra kontor, samtidigt som vi är flexibla nog att snabbt bemanna uppdrag direkt hos våra kunder. Vi levererar allt ifrån CAD-underlag till fysiska prototyper och har erfarenhet av utveckling i en mängd olika material och tillverkningsprocesser. Vi brinner för att vara i framkant med det senaste inom teknisk utveckling och har kompetens inom alla större CAD- och PDM/PLM-system.

Exempel på roller:

HW-design

PCB-designer

Analys och test - manuell, automatiserad och virtuell, HIL

Product image for Påhoj. A toddler is sitting in the "påhoj" product that can be used as a stroller and be put on a bike

PROJEKT

Kombinerad cykelsits och barnvagn för Påhoj

Martin Engström

Mechanical Engineering

martin.engstrom@essiq.se

0709-360036