2024/03/10

NYHETER / ESSIQ

QUINNIQ Career & Economy Night

Den 7 mars välkomnade vi kvinnor och ickebinära inom teknikbranschen till en inspirerande kväll på vårt kontor i Göteborg under evenemanget QUINNIQ Career & Economy Night. Det bjöds på mingel och intressanta panelsamtal på temat karriär och ekonomi.

Med målet att skapa ett forum för kvinnor och ickebinära att diskutera och inspireras i sin karriär arrangerade vi QUINNIQ Career & Economy Night. Vi lät därför kvällen kretsa kring olika aspekter av karriärslivet och hur privatekonomin förändras under karriärens gång. Vi diskuterade även utmaningar och framgångar för kvinnor inom en mansdominerad bransch.

Panelen

Panelen leddes av Marie Ideström, grundare av Womengineer, och bestod av följande inspirerande kvinnor:

  • Helen Karlsson från Confidentor
  • Johanna Gustafsson från WeAudit
  • Sofia Skoting från Grant Thornton
  • Maria Malm från Grant Thornton

Tillsammans delade de med sig av sina erfarenheter och insikter kring ämnen som karriärutveckling, ekonomi och sina uppfattningar om att bygga en karriär i en mansdominerad bransch.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som deltog och gjorde kvällen möjlig, särskilt till våra engagerade paneldeltagare, Womengineer för deras engagemang och vår sponsor Alchemilla Blomster.

QUINNIQ

På ESSIQ är vi idag 30 % kvinnor men har målet inställt på att bli 50 %. För att främja målet och få kvinnor att stanna inom branschen finns vårt nätverk QUINNIQ. En plats där kvinnor och ickebinära på ESSIQ kan inspirera, motivera och utvecklas tillsammans. Genom ett stort närverk med mycket kunskap kan vi tillsammans driva frågan mot en jämställd teknikbransch.

 

Vill du veta mer om QUINNIQ och hur vi jobbar för en mer jämställd teknikbransch? Tveka inte att kontakta oss!

Sofie Karlsson
Marknadskommunikatör
sofie.karlsson@essiq.se