2023/08/31

NYHETER / ESSIQ

ESSIQ:s nya styrelseordförande – Lilly Andersson

För att fortsätta företagets utveckling har ESSIQ:s styrelse valt att ta in en extern ordförande – Lilly Andersson. Med lång erfarenhet från styrelseuppdrag inom många olika branscher kommer hon främst vara en stöttning i ledarskaps- och tillväxtfrågor.

Sedan ESSIQ:s start 2005 har mycket hänt. Företaget har etablerat sig inte bara i Göteborg där huvudkontoret är beläget utan också i Malmö och Stockholm. Med 80 aktiva kunder inom en rad olika branscher är nu företaget redo att ta nästa steg. För att fortsätta stärka bolagets position på marknaden och utvecklas ser ESSIQ att vägen framåt är via rätt kompetens och erfarenhet. I årsskiftet tillträdde Maria Ghildiyal som regionansvarig i Stockholm och nu har styrelsen beslutat om att ta in en extern ordförande, Lilly Andersson.

– Vi ser ett stort värde i att Lilly kommer in i styrelsen. Hon har de kvalitéer som behövs för att utmana vårt ledarskap och föra styrelsens arbete framåt. Vi har valt att ta hjälp av en extern part för att få en ny blick och insyn i arbetet, säger Jonas Sohtell, vd på ESSIQ.

Lilly startade sin karriär som säljare för att sedan bli försäljningschef och därefter affärsområdeschef på TV4. Sedan dess har hon drivit eget, köpt in sig i olika bolag och tagit sig an styrelseuppdrag. Hennes resa sträcker sig över de flesta branscher och hon har haft uppdrag med ansvar för flera verksamhetsområden men med ett extra fokus på ledarskap, HR, marknadsföring, försäljning och tillväxt. Med denna bakgrund kommer Lilly att vara en drivande kraft i frågor om ledarskap och tillväxt.

– Jag tycker om den personalfilosofi som finns på företaget, med ett stort fokus på medarbetarna och deras utveckling. Jag tror att ledningens känsla, långa erfarenhet i branschen och passion för ESSIQ tillsammans med min erfarenhet av tillväxt, utveckling och ledarskap blir en bra kombination, säger Lilly Andersson, ordförande i ESSIQ:s styrelse.

Sofie Karlsson
Marknadskommunikatör
sofie.karlsson@essiq.se