2023/06/14

NYHETER / ESSIQ

ESSIQ bidrar till LTH-studenters satsning i Formula Student

I över ett år har Lund Formula Student jobbat för att ta fram årets formula-bil. Nu är projektet i sitt slutskede och ett nyligen uppstartat sponsorskap på högsta nivån med teknikkonsultbolaget ESSIQ möjliggör tävlingssommaren i Nederländerna och Ungern.

Sedan 2006 har LTH-studenter designat och byggt tävlingsbilar för att delta i Formula Student. Planeringen inför årets projekt började redan i mars 2022. Sedan dess har teammedlemmarna arbetat sig igenom ett antal olika faser från design till tillverkning. Nu förbereder sig laget inför sommarens tävlingar och Nordic Test Event som de själva arrangerar.

Mer än en tävling

Studenterna som är med i projektet har chansen att få mycket mer än fina placeringar i prestigefulla tävlingar. Tack vare projektet får de en bräddad utbildning och inblick i områden de annars inte hade satt sig in i då teamet består av studenter från ett tiotal olika utbildningar samt olika inriktningar inom dessa.

– Projektet är väldigt lärorikt. Vi lär oss att samarbeta med människor i många olika kompetensområden och dra nytta av varandras kunskap. Det blir ett värdefullt komplement till utbildningen, säger Frej Danmyr, Projektledare för Lund Formula Student.

ESSIQ skriver treårigt sponsoravtal på högsta nivån

Projektet får varje år ett bidrag från universitetet men utan sponsorers stöd hade det inte varit möjlig att genomföra. Teknikkonsultbolaget ESSIQ ser ett stort värde i att stötta projektet och har nyligen skrivit ett treårsavtal för högsta sponsornivån för både Lund Formula Student, Chalmers Formula Student och KTH Formula Student.

– Vi är glada över att ha fått följa projektets utveckling och är stolta över resultatet som teamet har lyckats åstadkomma. Vi vill bidra till att fler unga får möjligheten att utvecklas inom ingenjörsyrket och det känns viktigt att stötta projekt som så tydligt bidrar till lärandeprocessen, säger Nils Bjerkås, regionchef ESSIQ Syd.

Nyligen presenterades den färdiga bilen under ett unveiling event. Det var första gången allmänheten tillsammans med samarbetspartners fick se slutresultatet – en helt eldriven formula-bil som teamet ska tävla med i sommarens kommande tävlingar.

Sofie Karlsson
Marknadskommunikatör
sofie.karlsson@essiq.se