Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / ESSIQ ÖST / News

2018/10/17

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #ffffff;">ESSIQ stolt sponsor till Womengineer Awards

Blogg / ESSIQ ÖST / News

2018/10/17

ESSIQ stolt sponsor till Womengineer Awards

Womengineer är en organisation som vill inspirera fler tjejer att välja teknikbranschen – målet är att det år 2030 examineras lika många kvinnliga som manliga ingenjörer. I fredags anordnade de Womengineer Awards, en gala för att hylla framstående individer, organisationer och företag, som jobbar för en mer jämställd bransch. ESSIQ var en av eventets sponsorer och fick äran att delta i projektet på flera sätt, vilket vi är mycket stolta och glada över.

 

ESSIQ Öst:s regionchef Lars Berglind tillsammans med ESSIQ-ingenjörerna Jenny Alesund, Kristin Fredriksson och Emilia Österlind. 

 

ESSIQ:s engagemang under Womengineer Awards

Lisa Frode, en av våra många grymma medarbetare, intervjuades inför galan om sitt yrkesliv och sina erfarenheter. Under galan visades intervjun tillsammans med andra intervjuer som genomförts, alla med temat jämställdhet i teknikbranschen. Frågor som “vad tror ni är resultatet av att ha en mer jämställd arbetsplats?” och “vad gör ni för att få fler kvinnor till er arbetsplats?” ställdes. För ESSIQ:s del bidrar vi till en mer jämställd bransch bland annat genom att sponsra och stötta intiativ och föreningar som IGEday, Womengineer Awards, Datatjej, och kvinnliga nätverk på våra olika lärosäten runt om i landet.

 

Bra stämning på första upplagan av Womengineer Awards! Foto: Womengineer

 

Kvinnliga ingenjörer på ESSIQ

På ESSIQ är runt en tredjedel av medarbetarna kvinnor, något vi är stolta och glada över. Självklart vill vi nå en 50/50-fördelning, men sett till hur branschen i helhet ser ut är det ett tufft mål. Vi tror dock stenhårt på att Womengineer:s mål om en jämn fördelning år 2030 är fullt möjlig, och vi bidrar gärna till utvecklingen på de sätt vi kan. Vi ser fram emot att hitta nya samarbetsvägar med såväl Womengineer som andra organisationer för kvinnliga ingenjörer, och inte minst längtar vi efter nästa upplaga av IGEday, som vi under flera år engagerat oss i.

Tack Womengineer för en välarrangerad gala med ett viktigt syfte, vi ser fram emot att vara med nästa år igen!