Kontakta Oss Karriär Start

Blogg / News

2018/06/07

Välkommen som konsultchef – Marcus Ekerhult

Blogg / News

2018/06/07

Välkommen som konsultchef – Marcus Ekerhult

Vi förstärker kontoret i Göteborg ytterligare och önskar Marcus Ekerhult välkommen som ny konsultchef! Marcus har de senaste fem åren arbetat med utveckling av inbyggda system på rt-labs och har sin studiebakgrund inom elektroteknik med inriktning mot inbyggda system och system-on-chip. Även Marcus, likt Caroline och Fredrik som nyligen börjat som konsultchefer på ESSIQ, kommer att arbeta med tjänsteområdet elektronik och mjukvara.

 

Grattis till din nya tjänst! Kan du berätta lite om dig själv?

– Tack, det känns riktigt bra! Jag är 37 år, uppvuxen i Göteborg och bor tillsammans med min fru Sofia och våra två barn i ett hus vid Mjörn. Efter studier i Lund flyttade jag och Sofia till Malmö där vi bodde i fem år. När andra barnet var på väg kände vi att det var dags att flytta tillbaka till Göteborg, och så blev det!

På fritiden gillar jag att dra ut i skog och mark med min mountainbike, och i år kommer jag köra Cykelvasan för andra gången. I fjol var jag dessutom med i Svenska Enduroserien, så det blir mycket aktivitet på hjul! När tillfälle ges dansar jag gärna Lindyhop och en gång i veckan spelar jag improvisationsteater, vilket är fantastiskt för att utveckla kommunikation, kroppsspråk och kreativitet – egenskaper jag värnar om och tar med mig in i min nya roll som konsultchef!

 

Hur hittade du till ESSIQ?

– Ett par vänner till mig jobbar sedan några år tillbaka på ESSIQ och de har alltid haft gott att säga om företaget och sina jobb. När jag sedan såg Linkedin-inlägget om att ESSIQ sökte nya konsultchefer kände jag att det här kan jag ju inte missa!

 

Vad motiverade dig att söka tjänsten?

– Större delen av mitt liv har jag jobbat med programmering – det är först på senare år jag har fått möjligheten att jobba som chef vid sidan av det spåret. Det är något jag verkligen kommit att gilla, så nu ser jag fram emot att få ägna mig åt den rollen fullt ut. Jag tror att min gedigna bakgrund inom elektronik och mjukvara och mina många år i konsultbranschen kommer att stärka min förmåga att hitta rätt uppdrag till rätt person.

 

Hur vill du att ESSIQ och du själv utvecklas den kommande tiden?

– ESSIQ har en färgstark företagskultur med högt i tak. Det är en bra förutsättning för att folk ska trivas och för att ett företag ska fungera. En bra företagskultur är dock något som måste vårdas och arbetas ed dagligen och jag ser fram emot att vara en del av det arbetet. Vidare blir det en stor utmaning den närmsta tiden att hitta nya medarbetare som matchar de många förfrågningarna från branschen, något jag ser fram emot att hugga tag i.

 

Något annat du vill tillägga?

– Jag ser väldigt mycket fram emot det här! Att vi börjar med en familjedag på Liseberg (på min födelsedag!) och därefter en konferens på Mallorca är inte helt fel det heller. Jag är övertygad om att ESSIQ:s storsatsning inom el och mjukvara kommer bli riktigt, riktigt bra!