Kontakta Oss Skicka In Ditt CV Start

Blogg / ESSIQ VÄST / News

2020/03/03

Välkommen Samantha Carlquist, ny konsultchef på ESSIQ Väst

Blogg / ESSIQ VÄST / News

2020/03/03

Välkommen Samantha Carlquist, ny konsultchef på ESSIQ Väst

Vi har nöjet att presentera en ny konsultchef på kontoret i Göteborg! Samantha Carlquist har börjat på ESSIQ och vi hälsar henne varmt välkommen till gänget. Självklart vill vi att ni ska lära känna henne också, så ta en kaffe och läs mer om vem Samantha är nedan. Du kan alltid höra av dig direkt till henne om du vill boka in ett möte: samantha.carlquist@essiq.se

Vem är du?

Jag heter Samantha Carlquist, är 32 år och lever tillsammans med min sambo Henrik och sönerna Lucas på 3,5 år, och Lennox som är 9 månader. Jag kommer precis från en föräldraledighet och är väldigt taggad att komma igång och börja arbeta på ESSIQ.

Jag kommer ursprungligen från ett litet samhälle som heter Fellingsbro, Örebro län. Jag flyttade till Lund för studier i både ekonomi och psykologi och bor nu i Billdal där jag och familjen stormtrivs med närhet till hav och natur. Jag tillbringar ledig tid med familjen och hänger (alldeles för mycket?!) i lekparker, då livet just nu präglas av våra grabbars intressen. Hade jag själv fått bestämma mer över min tid hade jag gärna sprungit längs med havet oftare, varit på spa, hängt med släkten i Spanien och rest fler varv runt jorden.

Vad har du gjort tidigare i yrkeslivet?

Oj, det har varit en snirklig resa men det har alltid varit en självklarhet att göra affärer och sälja produkter/tjänster. Jag har gjort allt från att tävla i försäljning, arbetat som dammsugarförsäljare och sålt tekniska plattformar. Jag hamnade i Göteborg när jag var med och startade upp en säljhub där vi producerade färdigt lektionsmaterial i en webbaserad utbildningsplattform – LCMS.

Jag har varit i konsultbranschen sedan 2015 där jag började min resa som konsultchef och fick sedan en tjänst som bransch manager och blev ansvarig för ett team på 13 konsultchefer som hade 250 konsulter uthyrda på daglig basis.

Hur hittade du ESSIQ?

Jag känner Carl Bergström, som arbetar som konsultchef i Göteborg, sedan studielivet i Lund. På så sätt har jag följt ESSIQ på håll i flera år. När Carl berättade att de sökte en ny konsultchef hade jag redan ganska bra koll på bolaget och hur värderingstyrt ESSIQ är, vilket jag verkligen gillar! Att man faktiskt fokuserar på medarbetarna och inte bara snackar om det är fantastiskt och ganska unikt i branschen.

Vad motiverade dig att ta dig an den här rollen?

Jag kände att jag ville vidare samt arbeta i ett lite mindre bolag där beslutsvägarna är kortare och man har möjlighet att vara med och påverka. Det finns många saker som ESSIQ gör väldigt bra och jag har mycket att lära mig, samtidigt som jag hoppas kunna vara med och bidra med mina erfarenheter.

Hur vill du att ESSIQ utvecklas framöver?

Det är svårt att svara på innan jag börjat men ESSIQ har gjort en fantastisk resa och jag ser fram emot att vara med och bidra till att ännu fler konsulter får vara med på den resan. Jag vill att vi fortsätter vara ett värderingstyrt bolag och att vi fortsätter leverera på en hög nivå i treenigheten – konsult, kund och interna bolaget.

Slutligen: något du vill tillägga?

Det känns kul att äntligen få börja och jag är som sagt väldigt taggad att få vara en del av ESSIQ. Nu är det bara kavla upp ärmarna, fokusera och köra på! Tror det kommer bli ett fantastiskt bra 2020.

Nyfiken på ESSIQ? Följ oss på LinkedIn så missar du inga nyheter!