Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / News

2020/10/30

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #000000;">Vad blev resultatet i Bermuda Gold Cup?

Blogg / News

2020/10/30

Vad blev resultatet i Bermuda Gold Cup?

Tävlingen är nu avslutad för ESSIQ Racing Team men vad blev resultatet i Bermuda Gold Cup?

Efter de två inledande dagarna avslutades grundomgången för lagen. ESSIQ Racing Team hamnade på en fjärde plats i gruppen med sina 4 vinster och 3 förluster.

 “Vi skulle ha behövt en vinst till för att gå direkt vidare till kvartsfinal. Nu väntar istället repecharge – andra chansen – där 8 lag gör upp om de resterande kvartsfinalplatserna”, berättar teamets storskotstrimmer Björn Lundgren. 

På onsdagen avgjordes vilka två lag som skulle knipa de resterande kvartsfinalplatserna. Med tanke på att nästan alla större tävlingar har blivit inställda under säsongen är ESSIQ Racing Team, likt många andra teamen, lite ringrostiga och det gällde därför att ha en brant utvecklingskurva.

“Vi har seglat helt ok men har fortfarande detaljer att fintrimma. Men vi förbättrar oss för varje race som går. Går vi vidare från repechargen har vi en fördel med de sju extra matcher vi genomfört, jämfört med teamen som kvalificerade sig direkt till kvartsfinal” , säger rorsman Nicklas Dackhammar

Bermuda Gold Cup and Open Match Racing World Championship. 28th October 2020.

Resultaten i Bermuda Gold Cup

Efter de 7 matcherna i repechargen landade teamet återigen på 4 vinster och 3 förluster, vilket resulterade i en tredje plats. Även denna gång skulle ytterligare en vinst behövts för avancemang till kvartsfinal. Teamet  slutar därmed på nionde plats i VM.

“Vårt första mål var att ta oss till kvartsfinal och det känns väldigt snöpligt att, precis som förra året här på Bermuda, hamna precis utanför”, säger Nicklas Dackhammar.

Han belyser samtidigt vikten av att ha överseende med att det varit ett speciellt år och att de ska vara nöjda med en topp 10 placering i VM med tanke på omständigheterna. Majoriteten av de stora tävlingarna under året har blivit inställda vilket inneburit att ESSIQ Racing Team, likt flera andra team, inte haft möjlighet till den uppladdning som de normalt önskar inför ett världsmästerskap.

“Vi har haft en bra utveckling under tävlingen, men tyvärr räckte det inte hela vägen denna gången säger Nicklas. Med dessa erfarenheter i bagaget och en bra uppladdning, så är jag övertygad om att vi kommer längre upp i resultatlistan nästa år”, fortsätter Nicklas. 

Resultat Bermuda Gold Cup

ESSIQ har varit sponsorer till ESSIQ Racing Team under flera år och det är roligt att intresset för segling genomsyrar flera av våra medarbetares intresse och vardag.

“För mig som normalt inte är med i teamet känns det extra ärofyllt att få representera både min arbetsgivare och mitt land i ett VM. Nu ska vi se till att förvalta detta på bästa sått och vi komma hem fulladdade av positiv energi så vi kan återvända nästa år ännu starkare”, säger Nils Bjerkås, regionsansvarig ESSIQ Syd. 

Bermuda Gold Cup and Open Match Racing World Championship. 28th October 2020.

Bermuda Gold Cup and Open Match Racing World Championship. 28th October 2020.

Dagarna på Bermuda

Bermuda bjöd på mycket varierande väder med alltifrån strålande sol till kraftiga regnskurar. Även vindarna varierat i både styrka och riktning. Förhållanden som verkligen satt de tävlande lagen på prov.

“Just så här brukar det ofta vara på Bermuda. Här gäller det att vara duktig på att anpassa sig och snabbt ställa om efter ändrade förutsättningar. Att det kommer lite regnskurar emellanåt kan faktiskt vara rätt skönt då temperaturen ligger runt 25-30 grader”, berättar Nils Bjerkås

Något som inte är lika vanligt för vistelsen är de regelbundna Covid- testerna som ESSIQ Racing Team lyckligtvis testades negativt på. Men de har gått smidigt att genomföra dem och en uppskattad åtgärd för att minska smittspridningen.

Nu väntar några dagars semester för teamet. Ska man bli utslagen någonstans, så är Bermuda en av de absoluta favoritplatserna. Killarna i teamet ser fram emot lite sol och bad innan det blir dags att ta sig hem till höstvädret Sverige igen.

Bermuda Gold Cup and Open Match Racing World Championship. 28th October 2020.

Bermuda Gold Cup and Open Match Racing World Championship. 28th October 2020.

Se resultaten här.

www.essiq.se | @essiqab

ESSIQ Facebook ESSIQ Instagram ESSIQ LinkedIn

Söker du personal? Klicka här

Söker du jobb? Klicka här