Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / ESSIQ SYD

2019/05/21

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #ffffff;">Törley cup – Powered by ESSIQ

Blogg / ESSIQ SYD

2019/05/21

Törley cup – Powered by ESSIQ

Har du träffat vår studentambassadör Axel Wimby?

Axel studerar fjärde året på Maskinsektionen på LTH och inriktar sig på Suply Chain Management. Han började denna terminen som studentambassadör för ESSIQ och gör ett strålande arbete.

Axel har stött på vårt varumärke på lite olika ställen, bland annat i samband med ESSIQ Racing Team, som är en av hans första referenser när vi frågade hur han kommit i kontakt med ESSIQ.

Hur kom du i kontakt med ESSIQ?

ESSIQ har jag sett på lite olika ställen. Niklas Dackhammars båt, där ESSIQ är huvudsponsor, ligger ofta till kaj nära mina föräldrars sommarställe eller tävlar på Marstrand där jag har sommarjobbat. Men det som gjorde att jag kom i kontakt med företaget på riktigt var er medverkan på ARKAD där jag fick en genuin och bra bild av företaget. Efter det hände inte så mycket tills jag närvarade på en reunion med min gamla gymnasieklass. Då jag själv har tagit några år ledigt mellan gymnasiet och högskolan så är det flesta av mina vänner färdiga. Baserat på mina vänner är jobb det eviga samtalsämnet som nyexaminerad. Min medverkan i konversationen bestod mest av min bild av diverse bolag och att jag berättade om min positiva bild av ESSIQ. Detta var någon som en vän snappade upp, skickade mig vidare till Arez Mohideen som efter ett givande samtal kopplade ihop mig med kontoret i Syd.

Vad innebär din roll som studentambassadör?

För tillfället har jag ganska fia tyglar då detta är ett nytt koncept mellan ESSIQ och LTH. Min roll handlar om att genom nytänk hitta kanaler där ESSIQ kan exponera sig mot studenter. Till en början bestod jobbet med att jag listade ett gäng idéer som bollades med Nils Bjerkås (regionsansvarig ESSIQ Syd) som senare verkställdes. Jag anser att det inte behövs stora medel för att göra bra saker i form av monumentära resurser, utan det är viktigare att ha kunskap om var man skall satsa. Mitt mål är att vara bolagets ögon och öron samt en levande guide till vad ESSIQ kan fokusera på relaterat till studentaktiviteter.

Axel är ESSIQ:s ansikte utåt på LTH och en naturlig kontakt mellan ESSIQ och blivande ingenjörer. För en student kan arbetslivet kännas långt bort när man befinner sig mitt i studierna men det är aldrig för tidigt att börja bygga sitt nätverk. ESSIQ medverkar därför på det ”standardiserade evenemangen” som LTH erbjuder, som exempelvis ARKAD och assistans till Formula Student. Den 11 maj sponsrade vi även ett nytt event på Axels initiativ – Törley cup- Powered by ESSIQ, en femkamp arrangerad av Maskinsektionen där ESSIQ sponsrade det vinnande laget med en segling på M32.

Vad är på gång som studenterna kan hålla utkik efter?

Mitt mål är att hitta exponeringsmöjligheter som ingen tidigare har tänkt på och därför sticka ut. Törley Cup som anordnades i helgen är ett exempel på ett sådant eveneman. Att sponsra en “privat fest” tillhör inte vanligheten för företag och var inte planerat av arrangörerna, men resulterade i en bra marknadsföring av bolaget för dryga 100 maskinstudenter med “ESSIQ-karaktär”. Andra projekt är att försöka få mer exponering i det rum där framtida anställda rör sig. Det kommer att genomföras genom att pryda samtliga kaffemuggar med ESSIQ logga, spela pingis på ESSIQ bord eller “låna” hem ESSIQ pingisbollar för diverse spel.

 

Vi är glada att Axel finns på plats och vill uppmana alla ingenjörsstudenter på LTH att ta kontakt med honom om ni vill veta mer om ESSIQ.