Kontakta Oss Karriär Nyheter Start

Test & Quality Engineering > Profil

Haris Trbakovic

Haris Trbakovic har lång erfarenhet av ingenjörsyrket och området Test & Quality. Han har varit egen företagare och jobbat på flera spännande företag, innan han började på ESSIQ 2015. Han jobbar på ESSIQ i Göteborg och spår en spännande framtid för ingenjörsyrket.

Haris är dataingenjör, och har i sin karriär provat flera olika spännande arbetsplatser och uppdrag. En stor del av arbetslivet har han ägnat åt det han också arbetar med idag: testning och verifiering. Idag har Haris ett uppdrag som System Verification Engineer på Volvo Trucks.
Det han gillar bäst med sitt jobb, berättar han, är att han får vara en central del i en spännande utveckling:

– Det är roligt att få vara med där det händer, nu när fordonsindustrin håller på att förändras.

Haris är en erfaren ingenjör, och han har lärt sig mycket av sina olika arbetsplatser och uppgifter. Bland annat har han arbetat som utvecklare med fokus på verifiering och som systemtestare inom telekomindustri. Han berättar att han genom åren fått insyn i olika arbetssätt och skaffat sig kunskap om inom en mängd områden. De senaste åren har han arbetat mycket med agila metoder, och dessutom blivit certifierad Scrum Master.

– Jag har lärt mig mycket av mina uppdrag, och har fått gå kurser för att vässa min kompetens där det behövts, vilket har utvecklat mig ännu mer, berättar Haris.

Att vara medarbetare på ESSIQ, säger Haris, innebär att man alltid är i fokus. Han uppskattar att öppenhet och tydlighet värderas högt på ESSIQ, och upplever en bra teamkänsla på företaget.

– När det går bra firar vi framgången tillsammans. Det är dessutom en skön blandning av människor, med olika personligheter.
Framöver ser Haris fram emot att fortsätta utvecklas, och han spår en stor förändring för teknikbranschen de kommande åren. AI och nanoteknik är två områden som han tror kommer stå i centrum. AI, ett hett ämne i hela branschen, tror Haris både kommer ersätta arbetsuppgifter och skapa nya. Personligen skulle han gärna vilja utvecklas inom testledning:

– Jag strävar alltid efter att utvecklas. Jag trivs väldigt bra på mitt jobb, men vill gärna lära mig mer om testledning, och fortsätta bli bättre inom mitt yrke, säger Haris.
Haris beskriver sig själv som en positiv, idérik och ambitiös person. Om yrkesvalet inte fallit på ingenjör hade han nog arbetat med något helt annat, berättar han:

– Jag har ett stort intresse för träning och gillar att simma, springa och gymma, så jag hade kanske blivit personlig tränare!

Personality bars