Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Alla inlägg / Blogg / News

2019/06/27

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #ffffff;">Succé för ESSIQ-golfen 2019

Alla inlägg / Blogg / News

2019/06/27

Succé för ESSIQ-golfen 2019

Succé för ESSIQ-golfen 2019!

Vindstilla, uppehåll och lagom varmt för en riktigt bra golfrunda. Hålsponsorerna laddade upp med tävlingar, tilltugg och svalkande dryck längst med banan. Golfbilarna preppades med vatten och bars från PiwaFood. Vi pratar givetvis om årets upplaga av ESSIQ-golfen, som för oss förblir Sveriges roligaste golftävling!

Det var 14 lag med fyra spelare i varje som gjorde upp i en 4-manna Texas Scramble. Lagen hade fördelats med jämna handikapp vilket resulterade att det blev en spännande tävling. Många highfives gavs utmed banan och energifyllda lag besökte hålsponsorerna, laddade inför det individuella tävlingarna.

Längs med banan

På det första hålet stod Pelaro där tävlingen gick ut på att gissa sin drive. Det blev två vinnare i tävlingen då både Jens Samuelsson och Lukas Kronberg hade samma differens mellan sin gissning och sitt resultat.

Vidare på hål tre hade Stendahls Bil dukat upp med svalkande dryck och värmande kaffe och spelarna körde längsta drive. Denna vinst tog Filippa Gustafsson hem på damsidan och Jonny Stenberg på herrsidan.

På hål fem stod MaxMathiessen och Euro Accident för poppandet av skumpa och en tävling som gick ut på att komma närmast hål. Denna seger tog Tomas Ågren.

ESSIQ själva körde närmast hål med putter. Mårten Norin fick gästa scenen under prisutdelningen denna gång. ESSIQ:s hål sponsrades även med snittar från Aquarelle och kaffe från Kahls.

”Glassbilen” – Convini – stod för ett perfekt stopp med pinnglass i flera olika smaker, något som uppskattades väldigt mycket under en varm golfrunda. Erik Wester hade ett öga för antal och tog hem priset i deras tävling ”gissa antalet”.

Vid hål nio gällde det att svinga långt och få bollen att landa nära en resväska från Samsonite. Kristoffer Ivarsson och Isak Öjlkid hamnade båda på 5.27 meter ifrån och vi kan säga att herrarna kan packa med stil inför resan i sommar.

Vem gjorde hole-in-one och vann en Audi A1? Det var tyvärr ingen som tog hem Audin detta året heller men närmast hål var Peter Sjöstedt på 3.65m, som istället fick låna bilen under en helg. Bengt Lagnered kom på en andra plats med 4.30 m från hål följt av Jens Meyer på 7.80m.

På hål nummer 11 stod Nordic Wellness för energin och tävlingen närmast hål på två slag. Då alla lagen hade riktig laganda och hjälpte varandra med varsina slag blev det istället en lagtävling som togs hem av det turkosa laget (Andreas Änghede, Jens Samuelsson, Jonas Arnell och Jonas Aarne).

Hos Jontefonden kunde man köpa utslag av proffset Linus Gillberg till förmån av Jontefonden, en insamlingsstiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en organtransplantation. Pengarna spelarna samlade in matchades av ESSIQ och skänktes till Jontefonden.

På QBIS hål var det härlig stämning och där gällde det att slå rakast drive, något som Jaime Hauan lyckades ta hem!

Nu till den stora tävlingen, vem tog egentligen hem segern ESSIQ-golfen 2019?

Upp på scen för att ta emot första- andra- och tredjepris blev

1. 52.8
Mårten Norin
Jonas Carlsson
Pedro De Lemos
Toni Hastenpflug

2. 55.5
Martin Engström
Pär Ringbo
Peter Högardh
Jamie Hauan

3. 58.1
Mathias Ahnstadt
Lukas Cronberg
Jonny Stenberg
Claes Ryding

Sista platsen och vinnarna av ett riktigt skitpris – årsförbrukning av toalettpapper sponsrat av Pac gick till

14. 64.8
Daniel Berg
Erik Westerlund
Bengt Lagnered
Stefan Molén

Återigen vill vi rikta ett stort tack till alla hålsponsorer: Pelaro, Stendahls Bil, MaxMathiessen, Euro Accident, Convini, Samsonite, Audi, Nordic Wellness, Jontefonden och QBIS. Vi vill också tacka PiwaFood för de energidepåer som packades in i golfbilarna till alla tävlande och Kahls för kaffet de sponsrat med längs med banan.

Ett stort tack även till alla sponsorer som gjorde prisbordet till något att verkligen tävla för: Mjuk biltvätt, Törnrosa blommor, SailRacing, Nordic Wellness, ESS Group, Hotel Tylösand, PAC, Mölndals Däckservice/Ceramic Pro, Nordic Försäkring, Panos Cleaning, Aquarelle, Travea, Grant Thornton och Samsointe.