Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / ESSIQ VÄST / News

2020/03/03

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #000000;">Samantha Carlquist ny konsultchef ESSIQ

Blogg / ESSIQ VÄST / News

2020/03/03

Samantha Carlquist ny konsultchef ESSIQ

Vi har nöjet att presentera Samantha Carlquist, ny konsultchef på ESSIQ i Göteborg.

Samantha började på ESSIQ 1 mars och vi ser fram emot att komplettera gänget med ytterligare energi och kunskap. Självklart vill vi att ni ska lära känna henne också. Ta en kopp kaffe och läs intervjun med Samantha nedan. Du kan alltid höra av dig direkt till henne om du vill boka in ett möte: samantha.carlquist@essiq.se

Vem är du?

Jag heter Samantha Carlquist, är 32 år och lever tillsammans med min sambo Henrik och sönerna Lucas på 3,5 år, och Lennox som är 9 månader. Till nyligen var jag föräldraledig och är nu väldigt taggad att komma igång och börja arbeta på ESSIQ.

Ursprungligen kommer jag från ett litet samhälle som heter Fellingsbro, Örebro län. Jag flyttade till Lund för studier i både ekonomi och psykologi. Nu bor jag i Billdal där jag och familjen stormtrivs med närhet till hav och natur. Min lediga tid tillbringar jag med familjen och hänger (alldeles för mycket?!) i lekparker. Livet präglas just nu av våra grabbars intressen. Hade jag själv fått bestämma hade jag gärna sprungit längs med havet oftare, varit på spa, hängt med släkten i Spanien och rest fler varv runt jorden.

Vad har du gjort tidigare i yrkeslivet?

Oj, det har varit en snirklig resa men det har alltid varit en självklarhet att göra affärer och sälja produkter/tjänster. Jag har gjort allt från att tävla i försäljning, arbetat som dammsugarförsäljare och sålt tekniska plattformar. Jag hamnade i Göteborg när jag var med och startade upp en säljhub där vi producerade färdigt lektionsmaterial i en webbaserad utbildningsplattform – LCMS. Min resa började 2015 som konsultchef och därefter fick jag en tjänst som bransch manager och blev ansvarig för ett team på 13 konsultchefer som hade 250 konsulter uthyrda på daglig basis.

Hur hittade du ESSIQ?

Jag känner Carl Bergström sedan studielivet i Lund. Han arbetar som konsultchef på ESSIQ i Göteborg och jag har därför följt ESSIQ på håll i flera år. När Carl berättade att de sökte en ny konsultchef hade jag redan ganska bra koll på bolaget och hur värderingstyrt ESSIQ är, vilket jag verkligen gillar! Att man faktiskt fokuserar på medarbetarna och inte bara snackar om det är fantastiskt och ganska unikt i branschen.

Vad motiverade dig att ta dig an rollen som konsultchef på ESSIQ i Göteborg? 

Jag kände att jag ville vidare samt arbeta i ett lite mindre bolag där beslutsvägarna är kortare och man har möjlighet att vara med och påverka. Det finns många saker som ESSIQ gör väldigt bra och jag har mycket att lära mig, samtidigt som jag hoppas kunna vara med och bidra med mina erfarenheter.

Hur vill du att ESSIQ utvecklas framöver?

Det är svårt att svara på innan jag börjat men ESSIQ har gjort en fantastisk resa och jag ser fram emot att vara med och bidra till att ännu fler konsulter får vara med på den resan. Jag vill att vi fortsätter vara ett värderingstyrt bolag och att vi fortsätter leverera på en hög nivå i treenigheten – konsult, kund och interna bolaget.

Slutligen: något du vill tillägga?

Det känns kul att äntligen få börja och jag är som sagt väldigt taggad att få vara en del av ESSIQ. Nu är det bara kavla upp ärmarna, fokusera och köra på! Tror det kommer bli ett fantastiskt bra 2020.

Vill du komma i kontakt med Samantha? Du hittar hennes kontaktuppgifter på essiq.se

Nyfiken på ESSIQ? Följ oss på LinkedIn så missar du inga nyheter!