SV Kontakta Oss Skicka In Ditt CV Start

Alla inlägg / Blogg / News

2020/05/05

Sahlgrenska ropade efter ingenjörer inom medicinteknik

Alla inlägg / Blogg / News

2020/05/05

Sahlgrenska ropade efter ingenjörer inom medicinteknik

Det är inte enbart akut behov av vårdpersonal i landet. Sahlgrenska ropade efter ingenjörer inom medicinteknik med anledning av Coronakrisen.

Från fordon till medicinteknik

Carl Bremert har arbetat på ESSIQ sedan 2012 och har fram till pandemiutbrottet inte varit utan uppdrag en enda dag. Det blev därför en ny upplevelse när Volvo AB avslutade sina konsulter omedelbart, men Carl stod inte utan uppdrag länge. Som utbildad biomekanikingenjör i grunden har han en mer närliggande bakgrund inom medicinteknik än fordonsindustrin. Så när Sahlgrenska ropade efter ingenjörer var ESSIQ snabba med att presentera Carl, som idag fått rollen som Medical Engineer på Sahlgrenska University Hospital. 

Den nya anställningen är en tillfällig tjänst där han ska hjälpa till att stötta ingenjörerna som jobbar med all medicinteknisk utrustning. Arbetsuppgifterna innefattar allt från att felsöka och reparera utrustningen, till att koordinera projekt där utrustning ska distribueras till olika avdelningar.

”Det ska bli kul att se en annan bransch än fordon och så klart att kunna hjälpa till och göra något meningsfullt i denna speciella tid. Jag hoppas kunna bidra med något! ” – Carl Bremert, ESSIQ Väst

Ingenjör, ett annat ord för problemlösare

Carl har aldrig tidigare haft en liknande roll som den på Sahlgrenska, eller mot sjukvården i övrigt. På Volvo AB arbetade han som global hardwareägare för kameror som används inom ADAS (advanced driver-assistance systems). Innan dess har han jobbat som konstruktionsuppdragsledare/System engineer på både VCC, CEVT och hos underleverantörer.

Efter de första dagarna på den nya arbetsplatsen tycker han det känns riktigt bra även om det inte är helt fastställt exakt hur arbetet framöver kommer se ur.

”Jag jobbar i den normala verksamheten där vi ansvarar för all den medicintekniska utrustningen på sjukhusen. Så om det är fel på något så ringer dem oss. Jag håller även på med underhåll och utbyte av utrustning, så det är väldigt brett. För tillfället går jag bredvid och utbildas, så än vet jag inte exakt vad jag kommer göra. Det beror också på hur situationen med Covid-19 förändras”, säger Carl.

Vill du som privatperson hjälpa till i Coronakrisen? Några av våra medarbetare valde att ägna sin lediga tid till volontärarbetade på Stadsmissionen, läs hela artikeln här.

www.essiq.se | @essiqab

Ett av Nordens 50 främsta framtidsbolag? Ett av Nordens 50 främsta framtidsbolag? Ett av Nordens 50 främsta framtidsbolag?

Söker du personal? Klicka här

Söker du jobb? Klicka här