Kontakta Oss Karriär Start

Blogg

2018/02/06

Quiz-AW i Väst

Blogg

2018/02/06

Quiz-AW i Väst

I fredags träffades ESSIQ Väst på en AW av det klurigare slaget. På restaurang och bar OGBG, med sann göteborgsk utsikt i form av Göta Älv och hamnkranarna, samlades ett femtiotal ESSIQ:are för att umgås tillsammans. I vår egen ESSIQ-lokal bjöds det på välkomstdrink vid ankomst, och därefter dröjde det inte länge förrän ljudnivån höjdes med några decibel. Som alltid när ESSIQ strålar samman pratas det högt och brett om små och stora ting, och nya medarbetare fick möjlighet att lära känna veteranerna, som alltid är måna om att välkomna nyanställda till företaget.

Efter en stund dukades en efterlängtad AW-buffé upp, och vi avnjöt asiatiska smaker i spännande kombinationer. När maten så småningom var uppäten, drog kvällens två quiz-värdar igång kvällens huvudakt. Äntligen dags för quiz! Annie Croona och Rebecka Dahlberg, vanligtvis verksamma inom marknad/kommunikation samt HR på ESSIQ, agerade quizmasters under kvällen. Förväntningarna var höga – det visste man, när kvällens deltagare tvingats välja mellan AW med ESSIQ och På spåret på SVT. Med stor entusiasm drogs det inhouse-framtagna quizet i alla fall igång och vi tror att det blev en succé!

Frågorna delades upp mellan fyra kategorier: digitalisering, koll på kartan, nutidsorientering och musik & film, allt för att göra quizet så rättvist och klurigt som möjligt. En fråga fick alla spårvagnsresenärer att rota lite i minnet, för vilka destinationer står det egentligen på spårvagnslinje 3, 6 och 13? Och vad heter egentligen den före detta Aftonbladet-journalisten som skrivit manus till ”Borg” (ledtråd tillika göteborgsvits: hans efternamn är också en skotyp)?

Det lag som lyckades kamma ihop flest poäng landade på 20 av 32, vilket vittnar om ett riktigt klurigt quiz. Vinnarna för kvällen blev lag Vänersborgs Finest som bestod av Anton Hellåker och Henrik Vidarsson. Stort grattis! Vinnarna fick äran att gå fram till prisbordet och välja varsitt sällskapsspel på tema frågesport, och inte helt otippat fick På spåret och Vem vet mest följa med vinnarna hem.

Väl kämpat alla ESSIQ:are och tack för en riktigt rolig kväll – fler quiz lär det bli!

P.S. Nyfiken på quizfrågorna? Maila annie.croona@essiq.se för att få en chans att skrapa ihop fler poäng än våra vinnare… D.S.