Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: rgba(241,93,34,0.61);background: linear-gradient(45deg, rgba(241,93,34,0.61), rgba(255,115,54,0.66));">

Blogg / News

2018/03/13

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #ffffff;">Ny konsultchef till ESSIQ Väst – Fredrik Persson

Blogg / News

2018/03/13

Ny konsultchef till ESSIQ Väst – Fredrik Persson

I höstas släppte vi, efter en intensiv inspelningsperiod med högst professionella skådespelare, vår egenproducerade rekryteringsfilm Konsultchefen. Responsen var positiv och visningarna blev fler och fler – filmen gjorde succé! Men vi hade också ett konkret mål med filmen: vi behövde anställa nya konsultchefer till vårt kontor i Göteborg. Lyckligtvis resulterade filmen och tillhörande jobbannons i ett stort antal ansökningar från mycket kvalificerade kandidater.

Nu kan vi glatt meddela att vi fått klart med en av dessa, som faktiskt är en ESSIQ:are redan idag. Vi säger varmt välkommen till vår nya konsultchef Fredrik Persson, som kommer jobba inom kompetensområdet el och mjukvara med inriktning mot projektledning.

 

Grattis till din nya tjänst! Kan du berätta lite om dig själv?

– Ett stort tack! Jag är 36 år, bördig från Skåne men sedan drygt 16 år bosatt i Göteborg. Bor i Sävedalen med min sambo Karolina och vår 1,5-åriga son Eskil. Jag gillar olika typer av konditionsidrotter och identifierar mig själv som en ganska sportig person. Dock måste jag nog åter börja träna lite mer om detta ska vara en någorlunda sann verklighet…

 

Hur och när hamnade du på ESSIQ från början?

– Min tid på ESSIQ började för 2,5 år sedan. Jag fick då kontakt med Jonas Carlsson, konsultchef, som jag känner sedan hans tid som konsult på Yazaki. Jonas fixade in mig i värmen på ESSIQ och på den vägen är det!

 

Vad har du gjort under din tid som konsult på ESSIQ?

– Jag har varit på både AB Volvo och Volvo Cars och jobbat med olika nybils- och utvecklingsprojekt, bland annat utvecklingen av nya XC40 på Volvo Cars, där jag också träffat många ESSIQ-kollegor. De sista månaderna har jag varit föräldraledig och njutit av livet hemma istället.

 

Vad motiverade dig att söka den här tjänsten?

– När möjligheten kom kändes det helt rätt att söka tjänsten. Jag har samlat på mig värdefull erfarenhet genom årens lopp, som ingenjör, projektledare och konsult, vilket jag hoppas våra medarbetare kommer ha stor nytta av i sina olika uppdrag. Sedan kommer det också bli en inspirerande och kul utmaning att få bygga upp sitt eget konsultteam och på bästa sätt coacha dem i sin vardag.

 

Hur vill du att ESSIQ och du själv utvecklas den kommande tiden?

– ESSIQ har alltid haft ett stort medarbetarfokus vilket har gjort att vi idag har oerhört kunniga ingenjörer och medarbetare på företaget. Jag kommer fortsätta jobba för att ESSIQ ska utvecklas i den positiva riktning som genomsyrar verksamheten, samt att vi fortsätter vara det lättrörliga, transparenta konsultföretaget vi är idag. ESSIQ ska ju vara det självklara valet både för kunder och för alla professionella, nytänkande ingenjörer!

 

Återigen, grattis till din nya tjänst Fredrik, och välkommen till en ny roll på ESSIQ!

– Tusen tack! Som sagt, jag känner mig oerhört hedrad att få denna chans och det kommer bli en kul och inspirerande utmaning på alla sätt. Jag hoppas också få se så många som möjligt på vår AW i Göteborg nästa vecka!

 

Läs gärna mer om Fredrik och hans erfarenheter på Linkedin, eller kontakta honom på fredrik.persson@essiq.se. Stort lycka till önskar kollegorna och lagkamraterna på ESSIQ!