Kontakta Oss Karriär Nyheter Start

Mechanical Engineering > Profil

Arez Mohideen

Jag kom i kontakt med ESSIQ genom ett av mina engagemang under studietiden – Chalmers Formula Student som ESSIQ är partner till. Vårt samarbete växte när jag fick privelegiet att representera ESSIQ som studentambassadör samtidigt som jag skrev mitt exjobb på Volvo Car Group. Jag lärde mig om ESSIQ:s värderingar och kände snabbt att det här var ett företag jag ville fortsätta vara en del av. Lyckligtvis blev jag erbjuden att fortsätta som konsult på ESSIQ efter examen, och det tackade jag ja till!

I dag arbetar jag på CEVT som systemingenjör, där min roll går ut på att projektleda de komponenter jag är ansvarig för, och att förbereda produktverifikation och leverantörsmöten, bland mycket annat. I uppdraget har jag även fått åka på tjänsteresa till Kina vilket såklart var en häftig upplevelse.

Jag brukar beskriva mig själv som en ingenjör och en entreprenör. Min titel är ingenjör, men min personlighet gör mig till en entreprenör. På fritiden är jag en passionerad hobbybakare, ett intresse som för några år sedan ledde till att jag och en vän startade ett cheesecake-företag: Cream N Crunch. Vår affärsidé var att baka och sälja amerikanska cheesecakes – det godaste som finns – vilket vi också gjorde i cafét på Chalmers där vi pluggade.

Utöver bakningen är mina stora intressen träning, aktiehandel och att plocka upp min sambo efter jobbet (tydligen). Jag tror att mina varierade intressen och min mångsidighet är en stor fördel i jobbet. Samtidigt som jag får ny energi av att baka eller träna, blir tillvaron blir helt enkelt roligare och arbetet mer effektivt. ESSIQ är alltid uppmuntrande till mina fritidsaktiviteter och tar emot mina många idéer med ett leende. De är en arbetsgivare som bryr sig om mig både på och utanför arbetet.

Något jag värderar högt med mitt jobb är den frihet jag har; jag väljer själv vilka tider jag jobbar, så länge jag jobbar 40 timmar i veckan och levererar det som förväntas av mig (och gärna lite till). Utanför uppdraget finns ESSIQ som en knytpunkt för mig och mina kollegor. Genom vårt intranät får vi viktig information och stöd i allt som rör uppdraget, men kan också spontant styra upp en afterwork eller ett träningspass tillsammans. Flexibiliteten i att ha ett team av uppdragskollegor, där vi jobbar mot samma mål, och att samtidigt ha en stor ESSIQ-familj att konsultera och umgås med – det är en perfekt mix för mig.