Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / News

2018/12/20

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #ffffff;">Konsultslaget blev en succé – sju lag samlade ihop 50.000 kronor till välgörenhet

Blogg / News

2018/12/20

Konsultslaget blev en succé – sju lag samlade ihop 50.000 kronor till välgörenhet

Lördagen den 15 december anordnade ESSIQ innebandyturneringen Konsultslaget, med syfte att samla ihop pengar till välgörenhet. Sju lag deltog: ESSIQ, Conmore, IB Forma, Cross Design, Alten, Infotiv och TMC. Lagen betalade in en deltagaravgift på 10.000 kronor var, och allt överskott skulle gå till den välgörenhetsorganisation som vinnande lag valt ut.

Team ESSIQ var såklart laddade!

En heldag i Serneke Arena

Klockan 07.30 i lördags blåste domaren i gång den första matchen i Serneke Arena. Alla lag mötte varandra i gruppspelet, och de två lag som samlat ihop flest poäng gick till final. Vi hade en lång, actionfylld dag framför oss och lagen var laddade.

Spännande matcher mellan Alten och TMC samt ESSIQ och Infotiv. 

Vi bjöds på underhållande matcher, fint spel och stundtals tuffa närkamper. Turneringen inleddes med en tvåminutersutvisning i första matchen, men det blev också dagens enda. Spelarna stod för schysst spel, men visade klart och tydligt att man ville vinna. Precis som det ska vara!

Blodigt allvar.

ESSIQ gick segrande ur gruppspelet

I slutskedet av gruppspelet stod det klart att ESSIQ skulle gå till final, efter att ha vunnit alla sina matcher därmed tagit sig vidare med högsta möjliga antal poäng. Men motståndet skulle inte bli klart förrän i den sista gruppspelsmatchen – som ESSIQ själv spelade. Cross Design stod för motståndet, och var tvungna att vinna för att komma före Conmore i gruppspelet. Matchen slutade till ESSIQ:s fördel, och därmed fick Cross Design nöja sig med en tredjeplats. Istället blev det Conmore som nu blev ESSIQ:s motståndare i finalen.

Mer blodigt allvar…

Det stora avgörandet

I gruppspelet tog ESSIQ hem vinsten med 2-1, men finalen blev tuff. Med bara några minuters vila mellan sista gruppspelsmatchen och finalen fick ESSIQ kämpa hårt mot det något mer utvilade Conmore. När slutsignalen ringde stod det klart att Conmore vunnit matchen och därmed även hela turneringen – stort grattis!

Vinnare av Konsultslaget 2018 – Conmore! 

Pengarna doneras till…

Conmore hade, precis som övriga lag, valt ut en välgörenhetsorganisation som pengarna skulle gå till vid en eventuell vinst. Nu blev det alltså Conmore som fick äran att välja – och de hade bestämt sig för Läkare utan gränser.

Efter alla utgifter för arrangemanget kvarstod drygt 50.000 kronor, som nu alltså doneras till Läkare utan gränser. Organisationen kommenterar initiativet och donationen såhär:

“Läkare Utan Gränser är otroligt tacksamma för initiativet som turneringen Konsultslaget har tagit för att hjälpa oss i vårt arbete att rädda liv och lindra nöd! Läkare Utan Gränsers uppdrag är att ge utsatta människor medicinsk vård som annars skulle bli utan – oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet. Men vårt arbete är bara möjligt när människor som ni vill vara med och rädda liv.”

Stort tack från ESSIQ!

Något besvikna över finalförlusten, men glada för andraplatsen och för det lyckade arrangemanget: ESSIQ!

Vi på ESSIQ vill rikta ett stort tack till alla som deltog – vilka kämpar ni är! Tillsammans har vi samlat in värdefulla pengar som kommer göra stor skillnad för människor som verkligen behöver dem, och det är vi så stolta och glada över. Vår ambition är att Konsultslaget ska bli en årlig tradition, men vem som arrangerar eventet nästa år, det återstår att se.

Vill du ta del av fler bilder? Alla lagledare för deltagande lag får tillgång till dessa via mail. Övriga kan kontakta annie.croona@essiq.se.