Kontakta Oss Karriär Start

Blogg / ESSIQ VÄST / News

2020/04/03

Göteborgs stadsmission rustar för akutläge

Blogg / ESSIQ VÄST / News

2020/04/03

Göteborgs stadsmission rustar för akutläge

Göteborgs stadsmission rustar för akutläge. Coronaviruset drabbar oss alla, men för de ekonomiskt utsatta är läget akut. Stadsmissionen rustar för att kunna hjälpa dessa människor och ESSIQs medarbetare ville bidra. Nu behöver de din hjälp också.

Nyttja din korttidspermittering

Caroline Wellemets, anställd på ESSIQ, gillar inte att bara vänta ut tiden. När hon blev permitterad från sitt uppdrag ville hon göra något vettigt med den tid hon fick över. Det var då hon ringde Camilla Hall.

”Jag har en fantastisk före detta kollega som heter Camilla Hall som arbetar som projektledare för Stadsmissionen som jag hörde av mig till. Camilla är en av de hjältarna som ordnat en omställning som gör att Stadsmissionen fortsatt kan arbeta och hjälpa till på ett säkert sätt under Coronatider”- Caroline Wellemets

Caroline är permitterad till 40% på grund av Coronakrisen, och fick då en hel del tid över. När hon hörde att Göteborgs stadsmission rustar för akutläge bestämde hon sig för att göra något för att bidra, istället för att bara sitta och rulla tummarna. Tillsammans med två kollegor från ESSIQ, David Josefsson och Elin Hagman, åkte hon idag till Göteborgs Stadsmission för att packa matkassar och leverera dessa till människor som inte har möjlighet att handla mat själva, på grund av smittorisken för Coronaviruset.

”Våra medarbetare har ett starkt driv och hög kompetens, vilket de bevisar gång på gång. Både ute hos våra kunder men också när de under tuffa tider sträcker ut en hjälpande hand till de som behöver den som mest. ” – Jonas Sohtell, VD ESSIQ

Caroline är annars på uppdrag hos Volvo Cars med releasen av ny mjukvara i bilar. Hennes jobb är till största del fokuserat på projektledning, kvalitetssäkring och arbetsupplägg för de projekt hon hanterar. I arbetet har hon kontakt med människor i hela kedjan, från utveckling av ny mjukvara till fabrik och eftermarknad.

Anropar vardagshjältarna

Om du inte är inom riskgruppen, och är helt frisk, finns det mycket du kan göra både som företag och privatperson. På ESSIQ har vi bland annat startat ett webinar om hur man blir världsbäst på att arbeta hemifrån. Våra 3D skrivare går också varma och skriver under veckan ut skyddsvisir till alla hjältar inom vården. Vill du som privatperson hjälpa till? Stadsmissionen är en av flera organisationer du kan vända dig till för att bidra, klicka på denna länk.

Gör det du kan så bekämpar vi skiten tillsammans!

Följ oss – @essiqab | www.essiq.se 

#essiq #sverigesnurrar #engineering #improvise #adapt #overcome