Kontakta Oss Karriär Start

Blogg / News

2018/06/28

Fortsatt samarbete med ESSIQ Racing Team

Blogg / News

2018/06/28

Fortsatt samarbete med ESSIQ Racing Team

ESSIQ har gjort klart med ytterligare en säsong som huvudsponsorer för racing teamet som också bär vårt namn: ESSIQ Racing Team. Med Nicklas Dackhammar i spetsen tar sig nu teamet an nya utmaningar i det absoluta toppskiktet i seglingsvärlden och ESSIQ är glada att få vara en del av äventyret även framöver. Närmast inpå stundar GKSS Match Cup Sweden på Marstrand, och inför det har vi har pratat lite med Nicklas, som berättar om utsikterna framöver och vad vi kan förvänta oss av teamet.

 

– Hej Nicklas! Berätta, vad är ESSIQ Racing Team och vad är det för båtar ni seglar?

Vi har är ett seglingsteam som har tävlat mot den absoluta världsnivån i Matchracing den senaste tiden, som huvudsakligen seglats i båtklassen M32 (katamaraner). Vi har även varit med i M32 Scandinavian Series där vi fått tillfälle att träffa många ESSIQ:are. De flesta har också varit med och testat på M32-segling.

 

– Hur känns det att samarbetet med ESSIQ fortsätter?

Det känns extremt kul att vårt samarbete går vidare, ESSIQ har varit med oss i tre år och det är grymt att vi har med oss er även framöver. Det tyder på att vi hittat ett recept på hur båda parter kan dra nytta av varandra för att nå såväl individuella som gemensamma mål.

 

ESSIQ Racing Team med Nicklas Dackhammar i spetsen anordnar provseglingar för äventyrslystna ESSIQ:are. 

 

– Vilka består teamet av nu?

Teamet består av följande förmågor:

Nicklas Dackhammar – har seglat sedan barnsben och varit framgångsrik i flertalet klasser. Har flera VM, EM och SM bakom sig med meriter som VM-guld, EM-silver och 10-talet SM-guld. När han inte är på havet gillar han övrig idrott och har fastnat för racketsporter.

Fredrik Aurell – stor, stark och rutinerad! Fredrik älskar hav och segling och har seglat World Match Racing Tour, F18, Havskappsegling och RC44. När han inte är på sjön håller han formen genom bergsklättring, roddbåt och brottning.

Jakob Wilson – är 28 år gammal och gör nu fjärde säsongen på World Match Racing Tour. Han har seglat allt från jolle på västkusten till maxibåtar i Västindien. När han inte seglar ägnar han sig åt racketsporter, och laddar för att springa fjällmaraton senare i år.

Pontus Dackhammar – en göteborgare på 23 år som brinner för segling. Han har ägnat mycket tid åt jolle-segling och tog för två år sedan steget till World Match Racing Tour. Vid sidan om seglingen läser han till ingenjör och på fritiden är det vintersport som lockar.

Johan Bäckström – har bred erfarenhet av jolle-segling, där han varit framgångsrik i flera klasser. Tidigt tog Johan klivet in i OS-klassen för 49er, för att 2011 börja segla Matchracing. Johan har varit med från början av M32-eran och är mycket erfaren och etablerad inom M32. När Johan är på land styrketränar han och är dessutom ett ess på basket.

 

– Vilka race finns på agendan för er framöver?

Vi har redan hunnit genomföra tre stora tävlingar i år, bland annat Valencia Match Cup där vi tog hem förstaplatsen och Malvarossa Match Cup där vi kom trea. Framför oss har vi nu GKSS Match Cup Sweden 4-7 juli följt av Match Cup Norway, SM i Matchracing, Tjörn Runt samt World Match Racing Championship. Det är inte omöjligt att det blir lite fler resor!

 

– Vad av det som stundar härnäst ser du mest fram emot?

Helt klart GKSS Match Cup Sweden. Den ligger närmast på horisonten och där får vi segla på ”hemmavatten” inför tusentals människor och känner starkt stöd från våra supportrar. Det är magiskt! Samtidigt går träningen bra nu, det är en intensiv träningsperiod och vi har ett tätt samarbete med ett annat team för att bli så starka som möjligt. Vi är laddade för race!

 

ESSIQ och teamet på Marstrand 2017.

 

– Hur kommer ESSIQ och ESSIQ Racing Team samarbeta utanför seglingen?

Som tidigare år kommer vi att stärka ESSIQ:s närvaro under arbetsmarknadsdagar och mässor på universitet och högskolor. Under 2018-2019 kommer vi bland annat besöka KTH, LTH och Chalmers. Teamet utbyter även kompetens och erfarenhet med ESSIQ, som ofta fungerar som ett bollplank och stöttepelare. Vi har också knutit många goda kontakter genoms ESSIQ:s breda nätverk, vilket har öppnat upp många nya möjligheter för oss. Självklart ska vi ta med seglingssugna ESSIQ:are ut på havet någon dag också!

 

Arvid Bild och Nicklas Dackhammar från ESSIQ Racing Team pratar på ESSIQ:s 10-årsjubileum.

 

Vi avslutar med att önska teamet lycka till, och vill uppmana er alla att besöka underbara Marstrand 4-8 juli för att se ESSIQ Racing Team göra succé! P.S. För dig som verkligen vill komma i stämning, kika in vår dramatiska ESSIQ Racing Team-film från 2017! Den hittar du här. D.S.