Kontakta Oss Karriär Start

Blogg

2018/05/29

ESSIQ:s konferensresa 2018 – Mallorca

Blogg

2018/05/29

ESSIQ:s konferensresa 2018 – Mallorca

En gång om året träffas alla medarbetare på ESSIQ, oavsett region, kompetensområde och uppdrag, för några dagars konferens, kompetensutbyte och teambuilding. Det handlar förstås om ESSIQ:s konferensresa – denna gång med destination Mallorca!

Torsdagen den 10 maj var dagen vi bokat upp i våra kalendrar sedan långt tillbaka och nu var det äntligen dags. Konferensen började dock inte helt smärtfritt, när naturens krafter slog till: en stor skogsbrand på Landvetter flygplatsområde bröt ut precis innan avfärd. 180 ESSIQ:are fick därmed inte bara gå ombord planet en gång, utan två gånger, innan vi slutligen kunde lämna marken. Dramatiken fångades givetvis på bild och detta snart klassiska fotografi hamnade också snabbt hos GP.

Torsdag kväll landade planet till slut på Palma flygplats och vår konferens kunde börja på riktigt. Nu stundade några intensiva dagar med allt från inspirerande föreläsningar och till praktiska samarbetsövningar. Vi hade bjudit med oss Per Lange, uppskattad inspirations- och motivationsföreläsare, till Mallorca och fredag morgon var det dags för honom att sprida kunskap till gruppen. Per pratade om vikten av mindset – du blir aldrig bättre utan inställningen ”jag är inte fullärd” – och gav oss tips och idéer kring hur vi kan förstå såväl oss själva som våra medarbetare och kunder bättre. Föreläsningen bjöd på mycket användbar kunskap och konkreta exempel, men också en hel del skratt. På eftermiddagen samlades vi i grupp för att utvärdera föreläsningen och reflektera över vad vi tar med oss från den. Resultatet dokumenterades på ett finurligt vis och kommer ge ESSIQ:arna något att arbeta vidare med framöver.

Lördag var minst sagt en heldag: för de som ville anordnades morgonyoga kl. 07:00 på stranden, en aktivitet som ett trettiotal ESSIQ:are deltog i. Efter en skön start på dagen ägnades sedan förmiddagen helt och hållet åt NMI, Nöjd Medarbetar-Index, en viktig del av ESSIQ:s utveckling. Martin Engström, en av ESSIQ:s grundare och delägare, presenterade historiken kring NMI-arbetet och vad vi implementerat sedan senast, medan Marie Abrahamsson och Rebecka Dahlberg på HR-avdelningen gick igenom upplägg och syfte för årets arbete. Därefter diskuterades det i grupp och deltagarna dokumenterade vad de kommit fram till. Synpunkterna som växte fram utgör grunden för ESSIQ:s framtida utveckling och förbättring, varpå NMI-arbetet är en mycket viktig beståndsdel i vår organisation.

Det fullspäckade schemat fortlöpte och på lördag eftermiddag transporterades hela gänget till en strand stor nog att husera oss alla. Vi samlades återigen i våra lag och lagledarna läste upp den uppgift som deltagarna skulle ägna de närmaste timmarna åt – det var dags för ESSIQ-mästerskapen i sandslottsbygge. Med specifika komponenter att ta hänsyn till och bedömning baserad på samarbetsförmåga, planeringsfas och detaljrikedom blev aktiviteten ingenjörsmässig och avancerad. Lagen skapade galna, fascinerande och nytänkande sandslott, som efter några timmars arbete bedömdes i tur och ordning av den stenhårda juryn.

Under middagen på kvällen presenterades vinnarna i tävlingen: det blev lag Mörkgrön, som hade skapat inte bara ett slott, utan en hel ESSIQ-värld med tre kontor (Syd, Väst och Öst), solpaneler, boskap, trädgårdar, vattendrag och skidbacke. Bland de andra skapelserna på stranden återfanns bland annat en ESSIQ-sfinx, fantastiska ESSIQ-logotyper, höga torn, kluriga labyrinter och en och annan verklighetstrogen skulptur. Teambuildingen fick varenda deltagare att engagera sig till fullo och inte en enda kropp var fri från sand efter resans mest praktiska aktivitet.

Våra dagar på Mallorca bjöd också på sol och några dopp, även om vädret – förvånansvärt nog – stundtals var bättre hemma i Sverige. Vid ett tillfälle fanns möjlighet till frivilliga aktiviteter, och då spred ESSIQ:arna ut sig efter intresse: några cyklade landsvägscykel, ett stort gäng var på vingårdsbesök och ett lite mindre gäng gick på vandring, några testade surfsimulator och ett glatt sällskap var på utflykt och lagade mat tillsammans.

Vi kan sammanfatta resan som aktiv, varierande, utvecklande och väldigt, väldigt rolig. Vi har skrattat samtidigt som vi fått möjlighet att lära känna varandra bättre och träffa kollegor från andra regioner eller inriktningar, och vi har fått kunskaper som kommer göra oss bättre på vårt jobb, oavsett roll i organisationen. Tillsammans har vi blivit skitiga i sanden, fått tankeställare under en mycket inspirerande föreläsning, reflekterat över företaget och vår verksamhet, kommit med förbättringsförslag och, kanske viktigast av allt, blivit ett tightare team. Tusen tack, världens bästa Team ESSIQ!