Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / SVERIGE

2018/08/23

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #222222;">ESSIQ stöttar Project Playground i arbetet för en bättre värld

Blogg / SVERIGE

2018/08/23

ESSIQ stöttar Project Playground i arbetet för en bättre värld

ESSIQ sponsrar ofta idrottsföreningar och organisationer med en koppling till våra medarbetare. Det ligger oss varmt om hjärtat, och det är viktigt för oss att hjälpa till när vi kan. I somras fick vi möjlighet att stötta ett projekt som hade stor inverkan på oss: Project Playground, en ideell organisation som jobbar för en bättre värld för barn och unga – utan kriminalitet, med framtidstro. Initiativet kom från ESSIQ-medarbetaren Arez Mohideen, som frågade om vi kunde bistå med ekonomiskt stöd.

– Jag fick nys om organisationen genom min flickvän. Hon har jobbat hos en familj som ställt upp som volontärer under Gothia Cup, och därigenom fått kontakt med Project Playground. Jag blev snabbt engagerad när jag lärde mig vad de gör för så många utsatta unga, säger Arez.

Arez Mohideen

 

Ett initiativ av Prinsessan Sofia

Project Playground grundades 2010 av prinsessan Sofia och Frida Vesterberg. Verksamheten har sina rötter i Sydafrika, där fritiden är den farligaste tiden på dygnet – något som organisationen jobbar för att förändra. I två ekonomiskt utsatta städer utanför Kapstaden lever en stor andel barn och unga i riskzonen för kriminalitet. Project Playground är ett forum för att förändra beteenden och attityder samtidigt som man bekämpar fattigdom, fördomar och utanförskap. Ideellt engagerade vuxna anordnar kostnadsfria aktiviteter fem dagar i veckan för de 750 ungdomar som är er en del av verksamheten. Visionen är en trygg värld där alla barn och unga växer upp med framtidstro och verktygen för att kunna påverka sitt eget liv.

– Det är ju först när man bryr sig om livet, och ser ljust på framtiden, som man kan bryta negativa mönster och påbörja sin resa mot en bättre verklighet, konstaterar Arez Mohideen.

Grundarna av Project Playground

 

Gothia Cup – en kär tradition

De senaste sex åren har Project Playground haft möjlighet att skicka ett fotbollslag till Gothia Cup i Göteborg. Hårt ideellt arbete i Project Playground, och sponsorer som stöttar, har gjort äventyret möjligt. Varje år får ungdomar mellan 16 och 18 år, som skött sig exemplariskt i termer om studieresultat och kamratskap, chansen att åka till Sverige för att delta i världens största ungdomsfotbollsturnering. I samband med vistelsen bjuds alla deltagare på inträde till Liseberg, något Project Playground-ungdomarna länge sett fram emot. Men i år var besöket på väg att förbli en dröm. Organisationen hade inte lyckats hitta någon sponsor för att bekosta åkpass och mat under dagen, och killarna hade inte råd att betala själva.

– Vistelsen skulle ha uteblivit, men det var då ESSIQ kom in i bilden, säger Arez.

 

ESSIQ ville vara med och bidra

Arez hörde av sig, och ESSIQ gick in och sponsrade gänget med åkpass och mat. Vi bistod också med funktionströjor och vattenflaskor till Project Playgrounds idrottsverksamhet, och kan nu se hur glada idrottsutövare – fotbollskillar och netballtjejer – deltar i sina aktiviteter iklädda träningströjor från ESSIQ. Vi är säkra på att plaggen kommer användas flitigt!

Fotbollslaget från Project Playground i ESSIQ-tröjor

Project Playground:s netball-lag

Initiativtagaren Arez kommenterar dagen med ett enda stort
leende:
– Det var en fantastisk dag, alla var så nöjda och glada. Att efteråt få höra ”I don’t even know how to begin but this is from the bottom of my heart, you made this journey a perfect one and made me realize what to chase in life”… Det var helt underbart. Tack ESSIQ för det här!

Vi på ESSIQ vill rikta ett stort tack till både Arez för den goda idén och till Project Playground för det viktiga jobb de gör. Och självklart vill vi tacka ungdomarna i organisationen som ser till ta med ESSIQ-tröjorna ut på äventyr. Vi ses snart igen! P.S. Är du engagerad i en organisation i behov av stöd? Hör av dig till oss och berätta mer. D.S.