Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / ESSIQ ÖST / ESSIQ SYD / ESSIQ VÄST / News

2020/10/21

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: ;">ESSIQ Racing Team seglar Bermuda Gold Cup 2020

Blogg / ESSIQ ÖST / ESSIQ SYD / ESSIQ VÄST / News

2020/10/21

ESSIQ Racing Team seglar Bermuda Gold Cup 2020

När Bermuda Gold Cup hölls år 2019 var det ingen som kunde ana hur svårt det skulle bli att ta revansch år 2020. Men trots Covid-19 kommer tävlingen gå av stapeln, om än på ett annorlunda sätt.

Några av alla de åtgärder som vidtagit är att alla tävlande måste testa negativt för Covid innan avfärd. När de kommer fram görs direkt ett nytt test och de sitter i karantän tills resultatet kommer (inom 24h). Därefter görs nya test var 4:e dag. Deltagarna måste också bära munskydd på alla offentliga platser och klubben kommer att vara uppdelad i olika zoner så de tävlande inte blandas med övriga.

På fredag åker ESSIQ Racing Team till Bermuda och med i teamet ser vi, likt tidigare år, regionchef för ESSIQ Syd – Nils Bjerkås. Förra året missade teamet kvartsfinalen med minsta möjliga marginal, men i år är de sugna på revansch.

Det känns tryggt och bra att de vidtagit åtgärder för att minska smittspridningen så att tävlingen kan bli av under mer skyddade former. Vi är sugna på revansch  – Nils Bjerkås, regionsansvarig ESSIQ Syd och Trim ESSIQ Racing Team

17 år tillbaka i tiden

För 17 år sedan fick Nils Bjerkås uppgiften att ta hand om ett par unga lovande optimist-seglare under en resa till Bermuda. På Bermuda finns nämligen en fin tradition att arrangera en internationell optimistjolle-tävling samtidigt som den anrika matchracing-tävlingen Bermuda Gold Cup går av stapeln. Nils Bjerkås och teamet hade med sig en lugn och stillsam kille från Finland och en glad och sprallig Svensk grabb som hittade på diverse upptåg under resan. Nu, flera år senare, är rollerna är ombytta och den lovande svenska optimist-seglaren har blivit Nils stabila Skeppare – Nicklas Dackhammar.

Jag är stolt att få segla med Nicklas Dackhammar och att representera ESSIQ AB i kampen om VM-medaljerna!Nils Bjerkås 

ESSIQ Racing Team

Bermuda för 17 år sedan

Teamet 2020
  • Skeppare – Nicklas Dackhammar
  • Stor – Björn Lundgren
  • Trim – Nils Bjerkås
  • Taktik och fördäck – Jakob Wilson

Följ spänningen när ESSIQ Racing Team seglar Bermuda Gold Cup 2020 på Instagram – @essiqab. Där kommer Nils dela med sig av bilder och filmer från resan.

Resultat ESSIQ Racing Team 2019

Under Bermuda Gold Cup 2019 slutade teamet på 7e plats i första grundomgången under de två första tävlingsdagarna. De lag som hamnade på topp 4 gick direkt vidare till kvartsfinaler och de lag som hamnade på plats 5-12 seglade en ny omgång. Med sina 4 vinster och 3 förluster låg ESSIQ Racing Team på samma poäng som 3 andra lag men drog dessvärre de kortaste strået och missade kvartsfinalen med minsta möjliga marginal.

www.essiq.se | @essiqab

Söker du personal? Klicka här

Söker du jobb? Klicka här