Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / News

2019/05/07

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #f15d22;">ESSIQ Racing Team – för sjätte året!

Blogg / News

2019/05/07

ESSIQ Racing Team – för sjätte året!

ESSIQ förlänger avtalet och kör ytterligare ett år med ESSIQ Racing Team. Säsongen har redan dragit igång och inför kommande tävlingar har vi pratat med Nicklas Dackhammar som lagets skeppare.

Vad innebär det fortsatta samarbetet med ESSIQ?

Vi är väldigt glada över att förlänga vårt samarbete med ESSIQ ytterligare 1 år. Detta ger oss möjligheten att fortsätta denna fina resa vi har startat tillsammans för fem år sedan och nu vill vi tillsammans ta hem guldmedaljen på VM i sommar.

Vilka race finns på agendan för er framöver?

Säsongen är redan igång och vi har precis avslutat Congressional Cup i Long Beach, USA. Närmast på schemat ligger en intensiv träningsperiod samt en del tävlingar. I maj är det Argo Gold Cup, därefter är det Midsummer Match Cup i juni, följt av GKSS Match Cup Sweden (VM) i juli. Vi kommer även köra Tjörn Runt i augusti.

Vilka är utmaningarna när man sätter ihop ett team, vad ska man tänka på?

Att bygga ett framgångsrikt team är absolut inte enkelt. Det finns nog heller ingen gyllene modell som alltid fungerar. Eftersom vi dessutom seglar olika båtar behöver vi ibland olika kompetenser men också fysiska profiler (vikt och styrka). Precis som överallt så gäller det att försöka använda varandras styrkor för att skapa ett komplett team som komplimenterar varandra och ger oss 1+1=3.

Vilka består teamet av nu?

ESSIQ Racing Team kärntrupp består av mig (Nicklas Dackhammar), Jakob Wilson, Fredrik Aurell samt Pontus Dackhammar. Dessutom tar vi in expertkunskap när vi seglar andra båttyper än M32 och under Congressional Cup i Catalina 37orna hade vi med oss Erik Malmberg och Andreas Axelsson och nu närmast under Argo Gold Cup i IOD båtarna kommer Johan Barne och eran alldeles egna Nils Bjerkås följa med oss.

Argo Gold Cup går av stapeln den 7 maj och vi kommer kunna se uppdateringar från Nils, regionansvarig på ESSIQ Syd, på vår Instagram @essiqab. Missa inte att följa spänningen!

ESSIQ Racing Team är involverad i flera tävlingar under säsongen. Vi kommer bland annat finnas på plats under GKSS Match Cup Sweden på Marstrand den 3-7 juli där nu en världsmästare ska kronas! Det var i slutet av förra året som Aston Harald sålde rättigheterna till World Match Racing Tour (WMRT), en process som blev så långdragen att den avslutade finalen aldrig blev av. Nu är GKSS Match Cup värd för finalen i WMRT och sammanslagningen innebär därmed både VM-final och 25-årsjubileum.

ESSIQ Racing Team är en av tolv besättningar som kvalificerats till finalen där de dessutom toppar leaderboarden. Vi önskar teamet stort lycka till i alla stundande tävlingar och ser fram emot publikfavoriten GKSS Match Cup på Marstrand i sommar. Följ oss och heja fram ESSIQ Racing Team till seger! @essiqab