Kontakta Oss Karriär Start

Blogg / News

2019/07/09

ESSIQ Racing Team firar VM- brons på Marstrand

Blogg / News

2019/07/09

ESSIQ Racing Team firar VM- brons på Marstrand

ESSIQ Racing Team firar VM- brons på Marstrand

Publikfavoriten GKSS Match Cup (VM) attraherade över 100 000 besökare till Marstrand för att se de bästa matchracing-talangerna slåss för guldet. Med de oförutsägbara väderförhållandena, ett engagerat publikhav, och segling bara meter ifrån åskådarnas jubel på klipporna, blir tävlingen en av de mest eftertraktade i WMRT-kalendern.

Bronset var inom räckhåll

Teamet var formtoppade och hade tränat hårt under säsongen inför just detta tillfälle. Vilket de visade i och med deras starka insats mot tufft motstånd under tävlingsdagarna 3-7 juli. I linje med publikhavet stod trogna supportrar från ESSIQ och skrek sig hesa, hejandes på ESSIQ Racing Team som vi varit huvudsponsor för 6 år i rad.

Att ha ESSIQ som titelpartner och huvudsponsor är en avgörande faktor för att vi ens ska kunna göra detta. Vi behöver träna, vi behöver en båt och utan ESSIQ hade det helt enkelt inte varit möjligt. Vi har hittat en bra samarbetsform genom åren och skapat en god relation med utbyte av båda parters nätverk. Vi ser oss själva som ESSIQ:are och har lärt känna många på företaget och gjort mycket tillsammans. I slutet av sommaren ska vi exempelvis segla med ett gäng ESSIQ:are i Malmö och därefter kör vi även Tjörn Runt. Det är kul att vi kan ha ett utbyte och visa vad vi gör på dagarna – Nicklas Dackhammar, skeppare.

Det var extremt tajt race ute på Marstrand och i semifinalen förlorade ESSIQ Racing Team mot nyzeeländaren Phil Robertsson, som var den som tillslut seglade hem VM-guld. I bronsmatchen var Dackhammar och teamet också i underläge då Torvar Mirsky (Australien) vann första racet och med det hade matchpoint direkt. Han ledde även andra racet men Dackhammar och teamet kunde segla om precis i slutet och lyckades då kvittera. Inför tredje, och därmed också avgörande racet, låg bronset i deras händer och ESSIQ Racing Team vände till en seger mot Mirsky.

Självklart hade vi velat vinna vår semifinal och segla final men vi är nöjda med att vi vann brons. Det är vår bästa totalplacering någonsin. Det känns i kroppen att man är stolt och glad och det är hårt jobb vi lagt ner för att nå hit. Men någonstans är vi alla tävlingsmänniskor och man är väl aldrig helt nöjd förrän man står överst på pallen. Jag tror det är en egenskap man behöver ha för att tävla på denna nivån, viljan att utvecklas. Sen måste man också vara bra på att belöna sig och hitta en balans i att vara just nöjd och samtidigt drivas till att bli bättre. Detta är ju ett utmärkt tillfälle att belöna sig. Vi har utmärkt oss som ett av de teamen i svensk historia som gjort detta så man måste vara stolt och sträcka på sig. Men vi fortsätter att utvecklas vidare, to stay on top! – Nicklas Dackhammar.

Toppar leaderboarden

Nog ska Dackhammar och teamet vara nöjda, inte nog med att de tog VM-brons på hemmaplan inför hyllande supportrar, vänner och familj, de vinner även tourrankningen och toppar leaderboarden i och med deras fina och jämna resultat i samtliga tävlingar.

Detta var årets höjdpunkt och den absolut viktigaste tävlingen men vi finner touren och ligger högst på leaderboardrankingen och är därmed en given kandidat för touren som komma skall. Nästa års säsong släpps ganska snart och det vi vet är att touren tar tillbaka vissa båtar som är enskrovsbåtar. Sommaren och hösten kommer därför bestå av sådana tävlingar i träningssyfte i norra Europa, för att bli bättre i kölbåt – Nicklas Dackhammar.

Teamet består av:

  • Nicklas Dackhammar (skeppare)
  • Fredrik Aurell
  • Pontus Dackhammar
  • Jakob Wilson