Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / News

2019/05/23

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: ;">ESSIQ Racing Team – Bermuda Gold Cup

Blogg / News

2019/05/23

ESSIQ Racing Team – Bermuda Gold Cup

Så gick det när ESSIQ Racing Team seglade Bermuda Gold Cup

I början av maj begav sig Nils Bjerkås, regionsansvarig för ESSIQ Syd, till Bermuda för att segla Bermuda Gold Cup tillsammans med ESSIQ Racing Team. En tävling där teamet tyvärr missade kvartsfinalen med minsta möjliga marginal.”Det känns surt att missa kvartsfinalerna, men ibland är det stolpe ut. Denna gången var det lite många stolpar i vägen”, säger skepparen Nicklas Dackhammar.

På ESSIQ:s Instagram @essiqab har vi kunnat följa Nils Bjerkås som är mycket nöjd med veckan trots resultatet.

”Det har varit en spännande vecka. Det är kul att få komma tillbaka till Bermuda och kämpa för att ESSIQ ska vinna, fast lite speciellt då det var på havet och inte på kontoret den här gång”.

Teamet är åter i Göteborg och laddar inför VM på Marstrand den 3-7 juli. De arbetar med två olika coacher och har en tydlig plan för hur de ska ta hem guldet i sommar. Innan dess ska ESSIQ Racing Team dock försvara sin titel i Lissabon, där tre personer ska segla en trimaran, Diam 24.

Tävlingsresultat och besättning Bermuda Gold Cup

Teamet slutade som 7:a i första grundomgången under de två första tävlingsdagarna. De lag som hamnade topp 4 gick direkt vidare till kvartsfinaler och de lag som placerades 5-12 seglade en ny omgång – repechage. Med 4 vinter och 3 förluster efter repechagen låg ESSIQ på samma poäng som 3 andra lag och drog dessvärre det kortaste strået och missade kvartsfinalen med minsta möjliga marginal.

Besättning:

  • Skeppare – Nicklas Dackhammar
  • Stor – Jakob Wilson
  • Trim – Nils Bjerkås
  • Taktik och fördäck – Johan Barne