SV Kontakta Oss Skicka In Ditt CV Start

Blogg / ESSIQ ÖST / ESSIQ SYD / ESSIQ VÄST / News

2019/12/18

ESSIQ lockar kvinnor till ingenjörsbranschen

Blogg / ESSIQ ÖST / ESSIQ SYD / ESSIQ VÄST / News

2019/12/18

ESSIQ lockar kvinnor till ingenjörsbranschen

ESSIQ lockar kvinnor till ingenjörsbranschen genom att bland annat samarbeta med Womengineer och anordna IGEday för unga tjejer nyfikna på yrket.

”Womengineer, ett kvinnligt ingenjörsnätverk som vill att fler kvinnor skall bli ingenjörer. Något som ESSIQ tycker är viktigt och stöttar. Inte minst för att de produkter och tjänster vi utvecklar är lika mycket för män som för kvinnor.” – ESSIQ VD, Jonas Sohtell

Vi har sedan starten strävat efter jämställdhet inom ingenjörsyrket och därför är vi stolta över att vara 30% kvinnor i bolaget. Men vi är långt ifrån nöjda, vi ska bli 50%.

Fler kvinnliga ingenjörer

Womengineers mål är att informera och inspirera fler tjejer till ingenjörsyrket så att de 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga. För att lyckas med detta anordnar Womengineer bland annat IGEday tillsammans med flera företag inom ingenjörsbranschen. IGEday är en dag då tjejer och icke-binära mellan 12-19 år får chansen att besöka en arbetsplats för att se vad en ingenjör kan arbeta med. Som s.k. Ruby Partner är vi med på IGEday och bjuder in 30 tjejer till våra kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö och på så sätt lockar ESSIQ kvinnor till ingenjörsbranschen.

En av våra fantastiska medarbetare som varit engagerad i IGEday är Jessica Wedmark som arbetar som Design Engineer. Jessica var med under IGEday 2019 på ESSIQ och berättade för besökarna om hur det är att vara ingenjör. Hon har alltid varit tekniskt intresserad och i en intervju med Womengineer säger hon “Nya produkter kommer alltid behövas. Vare sig det är krig eller fred. Det gör att jag med min utbildning alltid kommer kunna få ett jobb”. Läs hela intervjun med Jessica här.

ESSIQ lockar kvinnor till ingenjörsbranschen
IGEday 2020

Den 3 april 2020 är det återigen dags för IGEday. Under en hel dag får tusentals unga tjejer runt om i Sverige möta verkliga förebilder i arbetslivet. De kan sedan fortsätta sin resa i teknikens värld genom Womengineer. Förra året var det 1869 besökare hos över 110 företag världen över och ESSIQ var ett av dem. Efter eventet fick besökarna svara på en utvärdering som visade att de fått en ökad förståelse om vad teknik är, ökat självförtroende inom naturvetenskapliga ämnen och kanske viktigast av allt – deltagarna fick verkliga förebilder som uppmuntrat dem till teknik och brutit deras uppfattning om stereotyper och normer inom ingenjörsyrket.

ESSIQ lockar kvinnor till ingenjörsbranschen

Det är otroligt roligt att läsa att initiativet och det vi gör tillsammans gör skillnad. Är du själv nyfiken på ingenjörsyrket? Eller har du ett barn eller vän som är? Vi kan varmt rekommendera att delta på IGEday 2020. Anmälan öppnar den 13 januari och fram till dess kan du läsa mer vilka företag du kan besöka här.

www.essiq.se | @essiqab

Ett av Nordens 50 främsta framtidsbolag? Ett av Nordens 50 främsta framtidsbolag? Ett av Nordens 50 främsta framtidsbolag?

Söker du personal? Klicka här

Söker du jobb? Klicka här