Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / ESSIQ VÄST

2018/09/17

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #ffffff;">ESSIQ-golfen 2018 – största och blötaste upplagan hittills

Blogg / ESSIQ VÄST

2018/09/17

ESSIQ-golfen 2018 – största och blötaste upplagan hittills

Varje år anordnar vi ESSIQ-golfen, en golftävling för existerande och potentiella medarbetare, kunder och samarbetspartners. Vi vågar påstå att tävlingen är en av de roligaste i sitt slag, men i år fick vi kämpa för att hålla vad vi lovat – vädret var nämligen minst sagt dåligt (göteborgskt). I starka vindar och konstant ösregn kämpade sig hela 60 spelare runt banan på Hills Golf Club – en runda som vanligtvis tar cirka fyra timmar, men idag drygt sex(!) timmar. Det säger en del om vilka väderförhållanden som rådde!

Dåligt väder men bra humör på ESSIQ-golfen 2018.

Färglös himmel, men ett färgglatt ESSIQ! 

Livesång, discoputting och korv med bröd

Tack vare engagerade sponsorer och ESSIQ:are lyckades vi dock hålla stämningen uppe hela dagen. Utmed banan väntade såväl kluriga tävlingar som goda munsbitar; välbehövliga komponenter en dag som denna. Discoputting, längsta drive och utslag med putter var några av årets håltävlingar och under tälten bjöds det på allt från snittar och nachos till chokladbollar och muffins. Givetvis hade vi ett gäng rullande bistros också, det vill säga golfbilar fyllda med kaffe och bullar, som bidrog till att hålla energin på en stadig nivå.

ESSIQ-tältet på ESSIQ-golfen 2018

ESSIQ i full fart att förbereda tävlingen. Här vid hål 15 serverades korv med bröd och spelarna utmanades av vår VD Jonas Sohtell. 

Välgörenhetshålet – i samarbete med Jontefonden

Vid ett av hålen hade vi ett särskilt utmärkande arrangemang: hål 5 – välgörenhetshålet. Här hade vi hjälp av proffsspelaren Sofie Bringner, som spelarna kunde köpa utslag av. Varje utslagsköp gav också en lott i vårt välgörenhetlotteri, med chansen att vinna en lyxig SPA-upplevelse. Summan av köpen matchas av ESSIQ och skänks till Jontefonden, som också fanns på plats vid hål 5. Jontefonden stöttar barn som genomgått eller ska genomgå en organtransplanation, och verkar för att ge barnen en guldkant på tillvaron. Resultatet av insamlingen då? Jo, spelarna samlade tillsammans ihop 9500 kr, vilket alltså ger 19 000 kronor till Jontefonden. Fantastiskt!

ESSIQ, Jontefonden och Sofie Bringner

Spelarna köper proffsutslag av Sofie Bringner till förmån för Jontefonden. 

Efter den långa, tuffa rundan kom deltagarna slutligen tillbaka till klubbhuset för att värma sig och äta lunch. Sedan var det dags att presentera resultaten och dela ut priser! Spelformen för dagen var 2-manna Texas Scramble, ett utmanande upplägg för såväl nybörjare som proffs. Vinnande lag i ESSIQ-golfen 2018 bestod av Henrik Vidarsson från ESSIQ och Jens Meyer från Euro Accident, som slutade på 10 under par. Tätt bakom följde ett lag på 9 under par och därefter flertalet lag på 8 under par. Imponerande resultat med tanke på dagens väderförhållanden!

Största upplagan av ESSIQ-golfen hittills

Vi på ESSIQ vill rikta ett stort tack till alla involverade: spelare, sponsorer, ESSIQ:are, Hills Golf Club – alla! Undertecknad är synnerligen imponerad av det goda humör som uppvisades på samtliga håll trots regn och rusk. Årets upplaga av ESSIQ-golfen är den största hittills och vi ser fram emot att fortsätta att utveckla tävlingen framöver. Tack för en fantastisk dag och välkomna till ESSIQ-golfen 2019!