Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / News

2018/02/08

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #ffffff;">ESSIQ deltar i IGE Day 2018!

Blogg / News

2018/02/08

ESSIQ deltar i IGE Day 2018!

Den 23 mars deltar ESSIQ i ett lika viktigt som roligt projekt, IGE som står för Introduce a Girl to Engineering. Dagen arrangeras av Womengineer, en ideell organisation som arbetar för en mer jämställd teknikbransch. Målet för organisationen är att det år 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga. Hur tar vi oss dit då? Jo, bland annat genom IGE Day!

IGE Day 2018 arrangeras i syfte att få tjejer i åldrarna 12-19 som är intresserade av teknik – eller som ännu inte vet att de är det – att prova på olika delar av ingenjörsyrket. Under IGE Day matchas tjejer i den aktuella målgruppen med företag som valt att delta i projektet. Deltagarna besöker sedan företaget de blivit tilldelat och får under en dag delta i workshops, ta sig an utmanande uppdrag och träffa yrkesverksamma inom ingenjörsyrket, för att i praktiken få prova på att arbeta med teknik. Förhoppningen är att besöket ska ge mersmak för en yrkesbana inom teknikbranschen och att lusten att läsa till ingenjör ska växa fram.

ESSIQ tackade tveklöst ja till att delta i årets upplaga av IGE Day, som alltså äger rum i slutet av mars. Vi deltar på samtliga av våra verksamhetsorter, det vill säga Stockholm, Göteborg och Malmö, och tar emot upp till 10 teknikintresserade tjejer per kontor. Under dagen kommer ESSIQ anordna workshops inom mekanik och/eller design och UX, där konstruktions- och programmeringsuppgifter kommer att sysselsätta våra besökare under dagen. Det kommer finnas möjlighet att skriva ut sin egenkonstruerade produkt i vår 3D-printer, att få en inblick i våra inhouse-projekt men också att på ett personligt och avslappnat vis ställa frågor kring livet som ingenjör till våra medarbetare och chefer.

De deltagande tjejerna kommer givetvis tas väl omhand och det finns självklart möjlighet att ha en vuxen med sig under besöket, i det fall besökarna är under 18 år. ESSIQ hjälper till att transportera tjejerna mellan lämplig upphämtningsplats och vårt kontor i respektive ort, och självklart bjuder vi på frukost, fika och lunch under dagen.

Är du tjej, 12-19 år gammal och teknikintresserad, eller känner du någon som är? IGE Day är öppen för alla inom målgruppen att delta i och det går att anmäla sig till dagen, och till oss på ESSIQ, nu på direkten. Mer information och anmälan finner ni här. Dela gärna inlägget med en vän eller släkting som du tror skulle ha en spännande dag hos oss den 23 mars!