Kontakta Oss Karriär Nyheter Start

UX & Service Design > Profil

Haroun Hajem

Mitt namn är Haroun Hajem och jag är mjukvaruutvecklare på ESSIQ. Jag har en ganska blandad bakgrund: jag har en Bachelor of Arts från Högskolan för Design och Konsthantverk och har läst ett års konstförberedande utbildning, men bestämde mig sedan för att rikta in mig på mjukvara.

Innan jag tog steget och utbildade mig till mjukvaruutvecklare hann jag arbeta inom metallindustrin, frilansa som filmare och driva eget företag. Slutligen utbildade jag mig med inriktning mot C# och .Net, och nu får jag möjlighet att kombinera min kreativitet med mitt tekniska intresse som konsult på ESSIQ.

Jag fick upp ögonen för ESSIQ när en nära vän skulle göra sitt examensarbete där. Han talade gott om företaget, så jag tog kontakt med Johan, min nuvarande chef, när jag skulle praktisera i slutet av studietiden. Praktiken påbörjades och sedan blev jag kvar!

Nu är jag anställd på ESSIQ som mjukvaruutvecklare, och mina arbetsuppgifter är varierande. Eftersom jag har tidigare erfarenhet av grafisk design och video, får jag hoppa in i projekt där min kompetens efterfrågas. Jag jobbar med allt från att programmera VR-spel till att producera reklamfilmer och får därmed användning av alla mina intressen och kunskaper.

Det bästa med ESSIQ är att vi har så bra gemenskap, och att jag har många roliga kollegor som jag verkligen gillar att umgås med. På kontoret arbetar vi inte bara tillsammans, vi spelar VR-spel, äter lunch och utmanar varandra i pingis också. Vi har dessutom friheten att planera och styra våra projekt själva, vilket inte hör till vanligheterna i den här branschen. essiq.ser också positivt på och främjar att vi medarbetare utvecklar egna produkter – allt från motoriserade simfötter till automatiserade höj- och sänkbara skrivbord har tagits fram av kreativa ESSIQ:are.