Kontakta Oss Karriär Nyheter Start

Connected & Embedded Systems > Profil

Johan Säfholm

Jag heter Johan Säfholm och jobbar på ESSIQ Syd. På universitet läste jag teknisk fysik och elektroteknik och hade planen att bli radionätplanerare, men snöade in på digitala kameror istället – ju mindre, desto bättre (de minsta jag jobbat med var 2x2x3 millimeter!). Sedan 2005 har jag rört mig inom optik och digital bild-/signalbehandling som oftast resulterat i någon form av konsumentprodukt: mobilkamera, övervakningskamera eller pekskärm.

Min gode vän Mikael Häll, konsultchef på ESSIQ, lockade in mig i ESSIQ-gemenskapen och jag tänkte: “om han trivs där, så kommer jag också att göra det”. Det stämde – det har gått 2,5 år sedan dess och det blir bara bättre! Jag gillar verkligen att konsulten sätts i främsta rummet, till och med före kunden. Där tycker jag att ESSIQ sticker ut.

Just nu har jag ett uppdrag på Axis Communications som kameraingenjör, där jag programmerar produktionstester för övervakningskameror ena dagen och experimenterar med kameraprototyper andra dagen, för att sedan avsluta veckan med att köra runt i Lund och filma verkliga miljöer.

Jag tycker det är en perfekt kombination att vara konsult – jag får omväxling och stimulans på uppdraget, men tryggheten och gemenskapen hos ESSIQ. Det är ett upplägg som passar mig perfekt.