Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Alla inlägg / Blogg

2020/01/30

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #f15d22;">Kunders åtgärder för att minska smittspridning

Alla inlägg / Blogg

2020/01/30

Kunders åtgärder för att minska smittspridning

 Våra kunder vidtar åtgärder för att minska smittspridning.

ESSIQ arbetar med en hel del stora kunder, däribland CEVT (China Euro Vehicle Technology AB). CEVT  finansieras från Kina vilket resulterar i en del affärsresor dit där Coronaviruset upptäcktes i slutet av 2019. Viruset har nu smittat över 6.000 personer och 132 människor har dött enligt DN. Nu vidtar flera av våra kunder åtgärder för att minska risken för virusets spridning.

Åtgärder på CEVT

På CEVT arbetar det närmare 2000 personer i Göteborg. Cirka hälften av dem är konsulter varav flertalet anställda hos på ESSIQ. De bedriver sin verksamheten huvudsakligen på Lindholmen i Göteborg men det är väldigt vanligt att det sker affärsresor både från och till Kina, vilket bolaget nu stoppar.

Alla som varit i Kina och kommer tillbaka till Sverige under denna eller kommande veckor måste arbeta hemifrån i 14 dagar från och med att de lämnat Kina, innan de får återgå till arbetet på CEVT’s kontor. Detta är pga. inkubationstiden för viruset. CEVT har även informerat om att alla resor för kinesiska kollegor är uppskjutna tillsvidare och det är inte tillåtet att bjuda in kollegor från Kina till Sverige. De tidskritiska projekt som påverkas av eventuell frånvaro kommer därför lyftas och diskuteras på chefs- och HR-nivå. De uppmanar också sina anställda att kontakta 1177 om de känner sig sjuka efter att de kommit hem från Kina .CEVT övervakar ständigt situationen genom rapporter från Centers for Disease Control och Prevention och WHO, samt får rapporter från deras moderbolag Geely.

Även Volvobolagen, som är våra kunder, har valt att vidta liknande åtgärder och stoppar alla resor till Wuhan, kina. Läs mer på GP.se.

ESSIQ fortsätter följa nyheterna kring coronaviruset och uppskattar de åtgärder våra kunder vidtar för att minska smittspridning. Läs mer om vad man kan göra för att hjälpa till under Coronakrisen här.