Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / ESSIQ ÖST / ESSIQ SYD / News

2019/11/21

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #ffffff;">Arbetsmarknadsdagar bygger broar mellan studenter och näringslivet

Blogg / ESSIQ ÖST / ESSIQ SYD / News

2019/11/21

Arbetsmarknadsdagar bygger broar mellan studenter och näringslivet

Arbetsmarknadsdagar bygger broar mellan studenter och näringslivet

Arbetsmarknadsdagar är en perfekt möjlighet att skapa kontaktyta mellan arbetsgivare och arbetstagare. Under november månad har ESSIQ medverkat på Arkad, en arbetsmarknadsdag på LTH, Lunds Tekniska Högskola. Vi har också ställt ut på Armada som är Stockholms motsvarighet och hålls på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan. På LTH läser det närmare 10 000 studenter och på KTH studerar 12 000 studenteter.

Detta innebär i sin tur närmare 22 000 potentiella medarbetare för oss på ESSIQ, 22 000 möjligheter att göra ett positivt intryck med vårt varumärke och 22 000 personer vars intryck sedan kan spridas vidare i deras nätverk. Troligtvis är det inte så att alla 10 000 respektive 12 000 studenter besöker mässorna och alla besöker kanske inte heller samtliga företag som ställer ut. Men vi kan ändå konstatera att det är otroligt viktigt att vi som utställare gör vad vi kan för att ge en positiv bild till de besökare som faktiskt är på plats, såväl som för andra företag som ställer ut, då mässan också är en möjlighet att mingla med nya kunder.

KTH har utvecklats till ett av Europas ledande tekniska universitet och är Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning. LTH är landets tredje största lärosäte för högre teknisk utbildning och forskning. Det går ju att räkna ut att det finns väldigt många intressanta studenter med hög kompetens att komma i kontakt med på dessa högskolor. Inför Arkad på LTH tog ESSIQ fram 3 tips som vi anser är viktigt för företagen att tänka på när de ställer ut på en mässa.

1. Bemanna montern med olika roller
2. Skapa skön stämning
3. Lista vad vi erbjuder

Förstnämnda är precis som det låter och ESSIQ har valt att arbeta på detta sätt då vi är övertygade om att studenterna som besöker oss är intresserade av att veta vad som händer ute på arbetsplatserna. Inte minst eftersom vi är ett konsultföretag och ofta får frågan om hur det är att vara just konsult hos oss och vilka olika uppdrag vi har ute hos våra kunder.

Vårt mål under mässorna är också att skapa en skön stämning som associerar till bolaget. Vi på ESSIQ trivs väldigt bra på vår arbetsplats och den glädjen och gemenskapen ska även genomsyras i vår monter.

Det tredje tipset kan låta väldigt självklart men många kan falla just på denna punkt då man är insnöad på företagets värderingar, kultur och arbetssätt. Givetvis är detta viktiga saker som ska sitta i ryggmärgen men man bör också ha stenkoll vad företaget erbjuder just nu. Finns det några sommarjobb? Vad har vi för tjänster ute? Kan man skriva sitt exjobb tillsammans med oss? Detta är vanligt förekommande frågor hos studenterna som också förväntas tydliga svar på.

Inför Armada i Stockholm valde vi att dela med oss av 3 tips fast denna gång till besökarna. Det är nämligen minst lika viktigt för studenterna att förbereda sig inför en arbetsmarknadsdag, oavsett om de är i början, mitt i eller i slutet av sina studier. Det kan vara deras potentiella framtida arbetsgivare de pratar med och eftersom företagen ofta är återkommande finns det stora chanser att de minns precis vem besökaren är om denne gjort ett intryck. Så se till att intrycket blir bra!

1. Kartlägg
2. Nätverka
3. Var påläst

Med kartläggning menar vi att du som besökare skapar dig en överblick över vilka företag som är relevanta för just dig och din utbildning. Detta är bra att göra redan tidigt i studierna för då har man möjlighet att följa företagets utveckling och hålla en dialog levande fram till man tar examen. Då ökar chanserna för framtida jobb direkt efter examen hos vad du anser vara en attraktiv arbetsgivare.

Nätverka med företagen, i synnerhet om du är i slutet av studierna eller på jakt efter exjobb. Hör med oss vad vi kan erbjuda dig och vilka kompetenser vi söker. Genom att ta reda på vilka kompetenser ett företag söker kan du också få vägledning inför valet av inriktning på din utbildning. Försök även visa intresse för flera företag, även om du kanske inte ser dem som din framtida arbetsgivare så kan de ha kontakter hos någon där du vill arbeta och då lägga ett gott ord för dig.

Var påläst om de företag du själv är intresserad av. Att inleda ett samtal med ”jag läste på er hemsida att ni arbetar med…”, ger ett gott intryck som tyder på att du är genuint intresserad av oss. Våga också ställa frågor och gå in på detalj om det är något du inte förstår. Vi på ESSIQ vill förklara och berätta mer.

Slutligen vill vi tacka alla besökare, arrangörer och utställare under Arkad och Armada för totalt 4 fantastiska mässdagar. Fick du inte möjligheten att prata med oss finns en chans till! Efter varje mässa bjuder vi in alla besökare som registrerat sig i vår monter till en aktivitetskväll där du får möjlighet att mingla med oss under mer avslappnade former. Det hålls en i Stockholm och en i Malmö. Har du registrerat dig kommer du få ett mail med information om dag, tid och plats. Missade du att registrera dig kan du enkelt kontakta oss på sociala medier @essiqab eller genom att besöka vår hemsida essiq.se.