Contact us Open application Home

Agile Management > Profile

Samah Hallgren

Mitt namn är Samah Hallgren och jag har jobbat inom teknikbranschen i över tolv år. Jag är i grunden dataingenjör och började min karriär inom telekom. De senaste två åren har jag arbetat inom automotive.

Jag är ursprungligen från Libanon och flyttade till Sverige när jag var sju år gammal. Redan som barn var jag väldigt nyfiken på hur den teknik vi använder faktiskt fungerar. Jag minns när jag var 13 och skruvade isär TV:n bara för att kunna se hur den var uppbyggd inuti. Därifrån växte mitt intresse för teknik och matematik – jag brukade göra algoritmer i mitt huvud för att räkna ut hur många bilar som stod parkerade i parkeringshuset.

Förutom min tekniska sida har jag även en stor passion för konst och fotografi. En stor del av min fritid och många nätter har jag ägnat åt att lära mig olika färgtekniker och hur man använder kameran. Jag har aldrig blivit klassiskt skolad utan tror på learning by doing!
2013 bestämde jag mig för att göra entré på den professionella konstscenen. Jag var orolig i början – skulle jag orka kombinera två jobb samtidigt, och kommer jag förlora min kreativitet om jag är under press?

Till min glädje insåg jag att jag kunde använda många av mina erfarenheter och kompetenser från teknikbranschen när jag valde att satsa mer på min konst. Jag visste hur jag skulle skapa en strategi, hur man närmar sig kunder och företag, hur man förhandlar och hur man tar sig upp och vidare efter ett misstag. 2015 deltog jag i min första internationella utställning, som ägde rum i New York. Mina verk har också varit en del av en show på Louvre Museum i Paris, och en stor höjdpunkt för mig var när jag hade soloutställning i Miami under Art Basel-veckan.

Jag hamnade på ESSIQ efter att jag kom i kontakt med Jonas Sohtell och Pär Wallin, två av ESSIQ:s delägare. De kändes jordnära och ESSIQ verkade som ett sunt företag, och jag var sugen på att ta nästa steg i karriären och testa konsultlivet. Nu sitter jag som projektledare inom Connected Cars på Volvo Car Corporation, och det jag gillar mest med mitt jobb är flexibiliteten, stödet från min konsultchef och att jag får samarbeta med kompetenta, erfarna kollegor.