Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / News

2020/04/27

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: #000000;">3D-printade skyddsvisir till alla hjältar inom vården

Blogg / News

2020/04/27

3D-printade skyddsvisir till alla hjältar inom vården

3D-printade skyddsvisir till alla hjältar inom vården.

Skyddsutrustningen tog snabbt slut och vårdpersonalen går nu på knäna när Covid-19 sprider sig över landet. Men i tuffa tider föds också kreativa idéer, och rätt som det var va det någon som sa, ”varför inte 3D-printa skyddsvisir?”

Skyddsvisir till SUS

ESSIQ har alla förutsättningar att printa skyddsvisir till olika instanser inom vården, det var därför en no brainer för oss att sätta igång med 3D-printade skyddsvisir till alla hjältar inom vården, trots att vi inte visste exakt vart vi kunde skicka dem. Det är nämligen inte bara att trycka på knappen utan tillverkningen måste av säkerhetsskäl följa medicintekniskt regelverk och Arbetsmiljöverkets synpunkter.

Region Skåne var snabba med att hitta en lösning genom att själva ta producentansvaret. På vårt kontoret i Syd kunde vi därför börja printa visiren och skicka dem till SUS – Skånes universitetssjukhus Lund – som sedan själva färdigställde slutprodukten.

3D-printade skyddsvisir till alla hjältar inom vården

3D-printade skyddsvisir till alla hjältar inom vården

Med hjälp av Sjukvårdshjälpen Chalmers

På vårt kontor i Väst började vi printa visir efter 3D Verkstans modell som vi visste var godkänd. Det var dock först när vi kom i kontakt med Sjukvårdshjälpen Chalmers som vi kunde börja skicka visiren vi producerat. Vi har under flera år haft ett bra samarbete med Chalmers som nu sköter en del av distributionen av skyddsutrustning till behövande inom Västra Götalandsregionen.

3D-printade skyddsvisir till alla hjältar inom vården

3D-printade skyddsvisir till alla hjältar inom vården

Vi har överlämnat skyddsvisir i två omgångar och blivit uppmanade att fortsätta med produktionen fram till 1 maj. I dagsläget har Chalmers fått in närmare 7500 visir från olika företag och skickat ca 25 000 OH-blad till vården.

Visir till Frölunda Specialsjukhus

Flera instanser är i behov av utrustning och via har bland annat skickat visir till Frölunda Specialsjukhus där personalen arbetar inom område för öron, näsa och hals. Områden som innebär ökad smittorisk och omfattande konsekvenserna vid inandning av viruset.

Vet du fler som efterfrågar skyddsvisir? eller annan utrustning ESSIQ kan bidra med? Kontakta Frida Larsson, Marknadskommunikatör ESSIQ.

Här kan du läsa mer om vad våra medarbetare har gjort för att bidra. Har du en egen 3D-skrivare hemma och lite tid över är det bara att köra på. Läs mer på 3D Verkstans hemsida.