Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg

2019/05/30

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: ;">

Blogg

2019/05/30

Den 29 maj besökte 2000 unga tjejer olika företag runtom i Sverige för att lära sig mer om yrket som ingenjör. ESSIQ arbetar för en mer jämställd teknikbransch och det var därför en självklarhet att engagera oss i IGEday – Introduce a Girl to Engineering Day – arrangerat av Womengineer.

Vi har nu fått ta del av deltagarutvärderingen och är otroligt glada att alla våra besökare svarat 5 av 5 på frågan hur troligt det är att de kommer söka en ingenjörsutbildning i framtiden.

” Efter besöket är jag säker på att jag vill gå en ingenjörsutbildning efter gymnasiet.”

Vi på ESSIQ öppnar gladeligen dörrarna till våra kontor för att träffa nya människor och det var roligt att höra att tjejerna var nöjda med bemötandet.

”Alla var mycket trevliga och positiva, de gjorde så att man kände sig bekväm med platsen även om man inte kände någon där”

Vi tackar #womengineer för att ni arrangerar #IGEday och hoppas att arrangemang som detta leder till att vi ser fler kvinnliga ingenjörer framöver.