Kontakta Oss Karriär Start
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 47
style="background: ;background: linear-gradient(45deg, , );">

Blogg / ESSIQ VÄST

2019/03/07

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol39/k1/6cgqfhp5elnppel/essiq.se/public_html/wp-content/themes/ESSIQ/single.php on line 68
style="color: ;">Tack till alla som deltagit på ESSIQ Tech Month

Blogg / ESSIQ VÄST

2019/03/07

Tack till alla som deltagit på ESSIQ Tech Month

Förra veckan avslutades ESSIQ Tech Month och vi vill tacka alla deltagare som kom och även våra samarbetspartners för intresseväckande och givande föreläsningar och workshops.

AI är det nya svarta  

Vi kickade ingång Tech Month tillsammans med Berenice Gudiño, specialist i Machine Learning på Bokio. Många engagerade deltagare samlades på Världskulturmuseet för ett seminarium om hur industrin ser på AI och Machine Learing samt inom vilka områden det lönar sig att satsa på dessa.

Föreläsningen avrundades med en nervkittlande frågesport och spänningen steg i salen. Det var jämnt i toppen och den lyckliga vinnare blev ägare av en smart Google Home. Stort grattis!

Ingen vanlig AW

Andra stoppet blev på OOTO, Science Park Johanneberg, för en AW tillsammans med studenter verksamma inom teknik. Temat för kvällen var karriär och arbetsmöjligheter inom IT och teknik och deltagarna fick bland annat chansen att gå på speedintervjuer med våra konsultchefer. Studenterna bjöds på en fantastisk vegetarisk buffé och god dryck. Det var en lyckad kväll med många intressanta möten.

En annorlunda lunchrast

Det blev en spännande lunchupplevelse tillsammans med ESI och Visual Arena på Science Park, Lindholmen. Temat för eventet var “The reality of virtual reality” där besökarna fick uppleva och labba med VR på riktigt.

Christian Medrow från ESI höll en uppskattad uppvisning av hur företag inom automotive branschen kan frångå producerandet av fysiska prototyper och istället bygga upp dem i en virituell värld och få enormt flexibla testobjekt som kan vara ovärderliga både ekonomiskt och ur utvecklingssynpunkt. Visual Arena bistod med sina lokaler och VR-utrustning mitt i teknikens hjärta på Lindholmen.

Vi tackar ESI och Visual Arena för ett mycket givande samarbete.

Grande Finale

När det slutligen var dags för det fjärde och sista stoppet knöt vi ihop säcken och tog oss tillbaka till Världskulturmuseet. Med en medalj i både VM och OS i robotik och gedigen erfarenhet om AI tog han plats på scen – robotutvecklaren Fredrik Löfgren. Med sig hade han även sin kollega, roboten Elsa, som visade sina dance moves och interagerade med publiken.

Det var en intressant föreläsning om en framtid med robotar som kan känna empati, lösa våra problem och sköta våra jobb. Hela 100 förväntansfulla deltagare var på plats och fick möjlighet att mingla och ta selfies med Elsa efter föreläsningens slut.

Stort tack till alla som deltagit under ESSIQ Tech Month, vi hoppas att ni tycker det varit lika roligt och givande som vi!

Avslutningsvis vill vi lämna dig med ett tips! Är du arbetssökande eller har en idé för ett exjobb? Klicka dig vidare till vår hemsida.

Medan du ändå surfar runt kan du passa på att följa @essiqab på sociala medier, där håller vi dig uppdaterad med kommande event och inspiration om framtidens teknik.